Canavarca hisle öldürdü

Karısını, üzerine benzin döküp yakarak öldüren kocayı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptıran mahkeme, cinayetin canavarca hisle işlendiğine hükmetti

Haberler 17.07.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Ergani ilçesinde geçen yl, tartt ei Güllü Ylmaz üzerine benzin döktükten sonra çakmakla tututurup diri diri yakarak öldüren Can Ylmaza (33) indirimsiz arlatrlm müebbet hapis cezas veren mahkeme, gerekçeli kararn açklad.

BENZN DÖKÜP YAKTI

Kararda, Güllü Ylmazn aile bütçesine katkda bulunmak için çalt buna ramen isiz olan kocasnn kskançlk krizine girip einin kendisini aldattn düündüü ve sürekli tarttklar, gördüü iddete dayanamayan kadnn Kadn Snma Evine yerletii anlatld. Mahkeme, sank kocann eini bir ekilde ikna ederek eve dönmesini salad, ancak ksa süre sonra yeniden iddet uygulamaya balad kaydedilen kararda, Güllü Ylmazn evde vücudunun alev almasyla can havliyle kendini kurtarabilmek için pencereden att belirtildi.

CANAVAR HSLE ÖLDÜRDÜ

Otopsi raporuna göre Güllü Ylmazn vücudunun yüzde 60ndaki 2 ve 3. derece yank nedeniyle öldüü kaydedildi. Ölmeden önce bilinci açk olan Güllünün polislere son sözünün ise, Kocam üzerime benzin döküp yakt, çocuklarm çok küçük onlar size emanet dediine dikkat çekildi. Mahkeme, Yargtayn emsal kararlar da nazara alndnda, kiinin yaklarak veya uyurken kzgn ya dökülerek ya da vücudunun parçalanarak öldürülmesinin canavarca hisle öldürme suçuna emsal gösterilebileceine iaret etti. Sank Can Ylmazn resmi nikhl eini vahice, ac çektirerek veya eziyet ederek canavarca hisle öldürdüü suçunun kanuni unsurlarla olutuunun toplanan delillerle sabit olduu ifade edildi. Einin kendisini baka bir erkekle aldatt iddiasn destekleyecek hiçbir delil bulunmad ve haksz tahrik indirimine yer olmad kaydedildi. Gerekçeli kararda, sank hakknda iyi hal indiriminin de uygulanamayacana iaret edildi.

Ana Sayfaya Git