Çataklı da denetimde!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Diyarbakır'da Kovid-19 denetimlerine katıldı

Haberler 05.03.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Yardmcs smail çatakl, kontrollü normalleme sürecinde i yerlerini açan esnaf denetledi.

Kontrollü normalleme döneminde, sürecin sürdürülebilirlii ve tam normallemenin salanmas amacyla çileri Bakanlnca balatlan Dinamik Denetim Süreci kapsamnda Kayapnar ilçesinde yaplan denetimlerde çataklya, Vali Vekili Ömer Cokun, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem elik etti.

çatakl, denetimler srasnda esnafla ve müterilerle sohbet etti ve Kovid-19 tedbirlerine uyulmas konusunda uyarlarda bulundu.

çatakl, daha sonra gazetecilere yapt açklamada, kontrollü normalleme sürecine geçtiklerini, bu süreci klasik denetimlerin ötesinde süreklilik arz eden, rutinin ötesine geçilen, sadece kolluk kuvvetleri deil, yerel yönetimler ve her kesimin içinde olduu yeni bir anlayla yürütmek istediklerini söyledi.

Düük risk grubunda olan illeri korumak istediklerini belirten çatakl, yüksek risk grubunda olan illerde de biraz daha gayret ederek risk durumlarnn azalmasna yardmc olmak için çaltklarn aktard.

Türkiyede 260 bin personele bugün denetim gerçekletirdiklerini anlatan çatakl, öyle devam etti:

Diyarbakrda yaklak 6 bin personelimiz denetimlere katlacak. Sadece personel says bakmndan deil ayn zamanda yönetimin, illerdeki idari kademelerin hepsinin de içinde olaca anlayla hareket ediyoruz. Denetimlerde rehberlik etmek, vatandamz ikna etmek, onlar kurallara daha iyi ekilde uymaya tevik etmek istiyoruz. Elbette denetimin doal parças olarak hatada srar edenlere gereini yapacaz. Gün içerisinde de denetimlere devam edeceiz. Diyarbakr bu kapsamda oldukça iyi bir durumdadr. Bütün mesele bu iyi durumu korumaktr. Risk durumunu yükseltmeden mevcut durumu muhafaza etmek oldukça önemlidir.

BAA DÖNMEMEK çN HERKESE SORUMLULUK DÜÜYOR

smail çatakl, Diyarbakr için gelinen iyi durumu koruyabilmenin ve istikrar yakalamann oldukça önemli olduunu, baa dönmemek için herkese büyük sorumluluk dütüünü, bu nedenle vatandalardan duyarllk beklediklerini bildirdi.

Bunun sonucunda bu süreci minimum hasarla atlatp bu skntdan kurtulmu alacaz. Mesele sadece emniyet ve jandarmayla olacak i deil. Hepimizin iin içinde olduu, omuz ve katk vermesi gerektii bir meseledir. diyen çatakl, toplumun bütün kesimlerinden duyarllk ve hassasiyet beklediklerini aktard.

Gazetecilerin, Riskin devam ettii bölgelerde farkl kstlama tedbirleri hayata geçirilecek mi? sorusu üzerine çatakl, öyle konutu:

Genelgeler yaymland. Cumhurbakanmzn açklamalar da var. Belli dönemlerde bunlar deerlendirilecek. Onun için durumu iyi olan iller için çok dikkat etmemiz lazm. Kötüye gidie müsaade etmemek ve mevcut durumu korumak açsndan yüksek riskli iller bata olmak üzere, oralarda da durumu iyiletirmek için gayret göstermemiz lazm. Farkl durumlar ortaya çkabilir. Daha skntl durumlara gidebilir illerimiz. Dolaysyla alnn tedbirler de o çerçevede deiecek. Bu tamamen bizim alacamz tedbirlere ve sürece ne kadar uyum gösterdiimize bal. Aksi halde farkl tedbirler iin doas gündeme gelebilir. Onun için belli dönemlerde yaplacak deerlendirmeleri bir tarafta tutarak, bu süreçleri salkl atlatmakta fayda vardr.

Ana Sayfaya Git