Çatapat yasak!

Diyarbakır'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, maytap, çatapat gibi patlayıcı madde satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Haberler 25.07.2020 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanlna bal ekipler ile Sur Belediyesi zabta ekipleri, özellikle bayram günleri birçok yaralanma olayna yol açan patlayc maddeler ile boncuk atan oyuncak silahlarn toptan satn yapan i yerlerine yönelik denetimlerini arttrd.

Sur ilçesinde bulunan Melik Ahmet Caddesindeki i yerlerini denetleyen zabta ekipleri, bayramlarda çocuk ve gençlerin elenme arac olan ancak sk sk yaralanmalara neden olan maytap, çatapat gibi patlayc ve parlayc maddeler ile boncuk atan oyuncak silahlarn satnn engellenmesine yönelik denetimlerde bulundu.

çATAPAT YASAK

Sat sakncal olmasna ramen maytap, çatapat gibi patlayc ve parlayc maddeler ile boncuk atan oyuncak silahlarn satn yapan iyerlerini denetleyen zabta ekipleri, uyarlar dikkate almayan i yerlerine yönelik cezai ilem uygulad.

çocuk ve gençlerin, elence arac olarak kulland, çounlukla bayramlarda tüketimi artan maytap, çatapat ve benzeri madde satan iyerlerine yönelik denetimlerini yl boyunca periyodik bir ekilde sürdüren zabta ekipleri, sat sakncal olan maddelerin satlmamas yönünde iyerlerine tebligat yapp uyarlara uymayan i yerlerine yönelik cezai ilem uyguluyor.

Ana Sayfaya Git