Çay bahçesinde aşı ikna çabası

Sağlık Bakanlığı verilerinde 100 binde 786,29 vaka oranıyla halen en üst seviyelerde bulunan Diyarbakır'da, aşılama çalışmaları her noktada yapılıyor. Aşı ekipleri, çay bahçelerini dolaşarak, halkı ikna ederek aşı yapıyor.

Haberler 17.08.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs vakalarnn en fazla olduu iller arasnda bulunan Diyarbakrda alama konusunda her yol deneniyor. Balar ilçesinde halkn toplu yaad yerleri gezen ekipler, ikna ettikleri vatandalar alayarak kurallar ve tedbirler konusunda da uyarlarda bulundu. Salk Müdürlüü ekipleri, çay bahçesindeki vatandalar artan vaka oranlar, hastanelerdeki son durum konusunda da bilgilendirdikten sonra ann önemini anlatyor.

KNA OLANLARA HEMEN AI

Ekipler tarafndan ikna edilenlere hemen istedikleri a yaplyor. Yaplan son ikna çalmalaryla birlikte ama oranlarnda yükselme oldu. Diyarbakr Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, 110 filyasyon ekibi ile her alanda çalma yaptklarn söyledi. Tekin, Ancak alama oranlar halen istenilen seviyelere ulamad. Ekiplerimiz çay bahçelerini, oyun alanlarn dolaarak vatandalara ann önemini anlatyor. kna olanlara hemen alar yaplyor. Bu beladan kurtulmann tek yolu u an için a. Vatandalarn bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. çünkü her geçen gün youn bakm ve servislerde hasta saylar da artyor. Bunlarn çou da a olmas gereken ancak olmayanlardan oluuyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git