'Çay göçü' başladı, akın akın gidiyorlar

Çay işçi açığı için Doğu ve Güneydoğu bölgesinden Karadeniz'e çay işçileri de gidiyor.

Haberler 21.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Karadeniz Bölgesindeki 4 ilde yaplan çay tarm için bu yl koronavirüs tedbirleri kapsamnda snr kaplarnn kapatlmasyla Gürcistan ve Azerbaycandan yaklak 40 bin içi, gidemedi. Oluan çay içisi aç için Türkiyenin farkl bölgelerinden, farkl alanlarda çalan içiler, Karadeniz bölgesine akn etmeye balad.

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi bata olmak üzere dier bölgelerden giden içiler, çay hasadnda çalmaya balad.

çAYI LK DEFA GÖRECEZ

Diyarbakrdan bölgeye ilk kez geldiini ve bahçede çay ilk defa gördüünü anlatan Kadir Erdem ise Hasat için buradayz. Karadenize ilk kez gelip, çay hasad yapacaz. çay ilk defa göreceiz. Nasl toplandn bilmiyoruz. nternetten biraz aratrma yaptk. Bardakta biliyorduk ama bahçede ilk kez göreceiz ifadelerinde bulundu.

çAYKURDAN ACELE ETMEYN UYARISI

Öte yandan çay letmeleri Genel Müdürlüü (çAYKUR) tarafndan çay hasad için yazl açklamada, 81 ilimizde Ramazan Bayram süresince uygulanacak olan sokaa çkma kstlamasndan çay üretimi yapan iletmeler ve müstahsilimiz muaf tutulmutur. çileri Bakanlnn 153 sayl sokaa çkma kstlamas Genelgesi ve l Umumi Hfzsshha Meclis Karar istisnas kapsamnda 23-24-25-26 Mays tarihlerinde çay mubayaasna ve üretimine devam edilecektir. Üreticilerimizin acele etmeden çaylarn hasat etmeleri rica olunur denildi.

Ana Sayfaya Git