Çay yerine talaş çıktı!

Diyarbakır'da Zabıta ekipleri gelen ihbarı değerlendirmesi üzerine cadde üzerinde topladığı 7 paket kaçak çayın içinde çay yerine talaş çıktı. Ekipler, tutanak tutup ürünleri imha etti.

Haberler 23.03.2022 - 02:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrda Zabta ekipleri gelen ihbar deerlendirmesi üzerine cadde üzerinde toplad 7 paket kaçak çayn içinde çay yerine tala çkt. Ekipler, tutanak tutup ürünleri imha etti.

ALO 153 ihbar hattna düen ihbarn deerlendirmesi üzerine Balar ilçesinde cadde üzerinde seyyar olarak çay satan bir satcnn çay paketlerinin Zabta ekiplerince incelemesi üzerine içinde bir avuç dem, arlk olsun diye su barda ve geri kalann ise çaya benzer toz çkt. Zabta ekipleri 7 paket deme el koydu. Zabta Denetim ube Müdürü Abdülaziz Arin, yaklak 7 adet stikan markal sahte çay paketine rastladklarn söyledi.

Herhangi bir i yerinde rastlamadk, seyyar olarak satlyor

Paketleri açp incelediklerinde içerisinde üst ksmlarda ir çay tanelerinin brakldn ifade eden Arin, Altnda ise tamam tozdan oluan çaya rastladk. Bununla alakal emniyet ekiplerini de çardk. Söz konusu ahsla ilgili gerekli yasal ilemi uygulamak üzere ahsn kimlik tespitini yaparak gerekli yasal ilemi de uyguladk. Bununla ilgili tüm ekiplerimiz görevlendirildi. ehrin birçok noktasnda bu çalmamz devam ediyor. Vatandalarmzdan da ricamz konuyla ilgili tespitleri halinde belediyemiz ALO 153 üzerinden zabta ekiplerimize bilgi vermelerini rica ediyor. Bu, seyyar satclarn kavaklarda satm olduu çaylardr. Her hangi bir i yerinde satna rastlamadk dedi.

ebeke halinde sat yaplyor

Orijinal ile sahtesi arasndaki fark anlatan Arin, Orijinal kutuda u ksm kesik ve poet ksm iç tarafta olacak ekilde belirli. Mevcut bizim tespit ettiimiz kutularda da karton ksm kesik deil, üzerine sadece bir etiket yaptrarak orijinale benzetilmi vaziyette getirmiler. çerisine su barda brakyorlar ar olmas için. ahsla yaptmz görümede Diyarbakrda ikamet ettiini, ebeke halinde kiiler tarafndan yapldn, ehrin birçok noktasnda sat yapldn beyan etti. Fiyat olarak u anda piyasada normal seyyar satclar 100 liradan satyorlar. 80 liraya kadar da indirim yapyorlar. Orijinali ise 130 ile 150 lira arasnda deiiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git