Ceğerxwin’da erbane eşliğinde resim çizildi

Kayapınar Belediyesi Ceğerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde resim kursu veren Ressam Mustafa Doğan, arbene eşliğinde resim çizdi. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmada, sanat alanlarının birbirleri ile olan ilişkisi ortaya çıkarıldı.

Haberler 23.08.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyes Kültür leri Müdürlüüne bal Ceerxwin Kültür Merkezinde sosyal ve kültürel kurslar devam ederken, Resim kursu veren Ressam Mustafa Doan, arbene eliinde resim çizdi. lk kez yaplan etkinlik 1,5 saat sürerken, çalmann bandan sonuna kadar arbene çalnd.

ERBANE ELNDE RESM

Ressam Mustafa Doan, Erbane sesinin yaratt etki ile bu çalmann yaplmasna anlk olarak karar verdiini ifade ederek, Müziin ritmi ve duygusu çalmann gidiatn ekillendirmitir ve ayn zamanda sanatç da yaratt duygu ile bilinç altnn da tuval üzerine davurumu söz konusudur. çalma öncesi herhangi bir hazrlk yapmadm. Bu çalmada; sanat alanlarnn birbirleri ile sk skya olan ilikisi de açkça bir kez daha görüldü. Yine sanatçnn ruhsal deviniminin ortaya çkmasnda tek bir sanat prensibinin tek bana yeterli olmad da vurgulanmtr. Ben bu çalmada kendi tarzmn dnda ekspresyonist anlayla çalmtm dedi.

Ana Sayfaya Git