Ceketini kokluyorum

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 15.06.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 286. gününe girdi.

OLUMU HDPDEN STYORUM

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylemde yer alan anne Solmaz Övünç, evlatlarna kavuuncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

HDP araclyla çocuunun daa götürüldüünü belirten Övünç, HDP olumu kaçrd, PKKya verdi. Olum küçüktü, daha okul okuyordu. Olumu HDPden istiyorum. Daha dayanacak gücüm kalmad. Olumun ceketini koklaya koklaya yatyorum. Büyük hasret çekiyorum. dedi.

Baran olum, eer sen beni duyuyorsan gel adalete teslim ol. diye oluna seslenen Övünç, unlar söyledi:

Bir çocuk annesinden ne kadar ayr yaayabilir? 5 yldr evladmdan ayr kalmm. Kokusuna, yürüyüüne, gülüüne hasretim. Ne gündüz ne gecem kalmad. Olumun sebebi HDPdir, onlarn vekilleri nerededir? Gelsin bize bir açklama yapsnlar. Vazgeçmeyeceim, son nefesime kadar da burada olacam. Olumu alacam, buradan sonra gideceim. Olumu onlarn elinden alacam, onlarn elinden kurtaracam.

GEL ADALETE TESLM OL OLUM

Olu Fatih Demir için oturma eylemi yapan Abdullah Demir de evladna kavumak istediini belirterek, unlar kaydetti:

286 gündür eylemimizi devam ettiriyoruz. 287 sene de olsa çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz. 5 senedir olumun peini brakmadm. Her yeri gezdim, 5 senedir evimde yatmadm. Olumu bana göstermediler. Göstermiyorlar, imansz, vicdansz, merhametsizler. Olum, 5 yldr bir gün bile senin peini brakmadm. Her yerde seni aradm, seni bana göstermediler. Gel adalete teslim ol olum. Yeter, gel annen ve babann kucana.

Ana Sayfaya Git