Cellatlarına karşı sesimiz bir olsun

Almanya'da PKK tarafından kaçırılan kızı Nilüfer T. için başkent Berlin'de eylemini sürdüren anne Maide T, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Haberler 02.09.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 730. gününde sürüyor.

Diyarbakra gelerek, oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Maide T, annelerin elinde kznn fotorafn görünce duygulu anlar yaad.

çocuklarmz istiyoruz, Maide anne nöbette, Terörü bitirecek olan analarmzn yiit yürekleridir, Artk yeter, söz annelerin yazl dövizler tayan anneler, Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP, Kürt Türk kardetir, HDP kalletir sloganlar att.

Maide T, gazetecilere yapt açklamada, çocuklarnn kurban verilmesini istemediklerini söyledi.

Maide T, öyle konutu:

Annelerimizin, hepimizin yürei yank. Evlatlarmzn bizden koparlmas hepimizin yüreini yakt, hepimizi hasta etti. Ama Diyarbakr anneleri ile birlikte olmak için gördüüm tedaviyi erteledim. Birlikten güç doar. Hep beraber olalm ki birlikten güç dosun.

ANNE MADENN TEPKS

Evlad daa kaçrlp eyleme katlmayan annelere de seslenen Maide T, unlar dile getirdi:

Evinde oturan, cesaret bulamayan anne ve babalara sesleniyorum. Ben hayatm riske atp geldiysem siz de bu ülkede oturduunuz yerden gelebilirsiniz. Lütfen çkn gelin. çekinmeyin. çocuklarmzn cellatlarna kar artk hep birlikte sesimizi kaldralm. çocuklarmz kurban vermeyelim.

Olu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydn da gazetecilere yapt açklamada, anne ve babalar olarak Maide Tnin yannda olduklarn kaydetti.

Aydn, unlar dile getirdi:

Hepimizin acs birdir, aynyz. Hakkaride, rnakta, Vanda eylem yapan anneler sanmasnlar ki yalnzdrlar. Tüm Türkiye onlarn yanndadr. Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak sonuna kadar mücadelemize devam edeceiz.

Muhalefet partilerine de seslenen Aydn, Nereye kadar bu Kandile sahip çkacaksnz? Ha HDPye sahip çkmsnz ha Kandile. Deien hiçbir ey yok. Artk herkes bunlarn iç yüzünü görsün. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git