Cenazesi 25 gün sonra!

UKRAYNA'ya alacağını almaya giderken 23 Temmuz'da kaçırılan ve 16 Ağustos'ta cesedi başkent Kiev yakınlarında bir nehirde bulunan Diyarbakırlı işadamı Rıza Yüce'nin cenazesi, ailesinin yoğun çabası üzerine 25 gün sonra Türkiye'ye getirildi. Cenaze, İstanbul'da otopsi yapıldıktan sonra Diyarbakır'a getirilerek, toprağa verilecek.

Haberler 11.09.2017 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde ilaç sektöründe çalan iadam Rza Yüce, önceden ilaç gönderdii Ukraynadaki bir kiiden 35 bin dolar alacan tahsil etmek üzere geçen 23 Temmuz günü Ukraynann bakenti Kieve gitti. Yüce, kendisini havalimannda karlayan ve 3- 4 aydr birlikte çalt Saakiyan Eric Spartakoviç ile birlikte kalaca eve gittikten sonra bir daha kendisinden haber alnamad.

CENAZEY ALAMIYORLARDA

Ukraynaya giden Yucenin ailesi, günlerce kendisini arad, banka kart hareketlerinden yola çkarak izini bulmaya çalt. Rza Yücenin cesedi, 16 Austosta Kiev yaknlarnda el ve ayaklar balandktan sonra nehire atlm olarak bulundu. Yaknlar, tehis ettikleri cesedin deforme olmas ve Ukrayna savclnn DNA elemesi karar nedeniyle cenazeyi alamad.

25 GÜN SONRA ALABLD

Soruturmadaki aksaklk ve ilgisizlik üzerine aile üyeleri özel bir morgun ücretini vererek, Rza Yücenin cesedini koruma altnda aldrd. Ailenin çabalar üzerine Rza Yücenin cezanesi, bulunduktan 25 gün sonra Türkiye Konsolosluunun yardmlar ile dün stanbula getirildi. Eyüp Yüce, aabeyi için stanbulda otopsi yaptracaklarn ardndan cenazeyi Diyarbakra getirip topraa vereceklerini söyledi.

Rza Yücenin kardei Mümtaz Yüce, bir süre önce soruturmann çok eksik ve derli toplu yaplmadn anlatrken, unlar söylemiti:

SORUTURMA EKSKT

Aabeyimin kayp olduunun anlalmas üzerine yaptmz bütün çalmalar ve bulduumuz ipuçlarn Ukrayna polisi ve savc ile paylatk. Ancak, onlarn ii ciddiye aldn sanmyorum. Delil nitelii tayan kyafetlerinin saa sola atldn gördük. Bize göre aabeyimin öldürülmesinin birinci üphelisi 3- 4 aydr birlikte çalt Saakiyan Eric Spartakoviçtir. Kendisine ulalamad ve kayp olduu söyleniyor. Aabeyimi kaçranlarn kaçrdktan ve öldürdükten sonra banka kart ile para çektikleri belli. Ancak bununla ilgili imdiye kadar bir ilem yaplmad. Daha önce basna olay ile ilgili 5 kiinin gözaltna alnd yönünde haberler yansmt. Bu doru deildir, olay ile ilgili gözalt ve tutuklama aldmz bilgilere göre yoktur.

Ana Sayfaya Git