Çermik Belediyesi "termal turizmde" hedef büyüttü

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli yere sahip Çermik ilçesinde, belediye bünyesinde atıl durumda bulunan bir tesis 3,5 milyon lira bütçe ile yenilenerek hizmete açıldı.

Haberler 04.10.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn ve erkeklere özel bölümler, 2 VIP oda, aile kabinleri ve kamelyalar bulunan, çevre düzenlemesi yaplan tesis, 3 ayda 134 bin kiiyi arlarken, tesiste yllk 500 bin turistin arlanmas hedefleniyor

çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu Devletimizin parasn milletimizin hizmetine sunuyoruz. Kaplcalarmz dünyaca ünlü. çermiki ülkemize ve dünyaya tantmak istiyor, turizm potansiyelini artrmay hedefliyoruz

Adyamandan gelen Abuzer Güvenç çok emek verilerek yenilenmi. Belediye bakan hizmet ediyor. Burada Avrupa standartlarnda çok temiz hizmet veriliyor

Diyarbakrn termal turizminde önemli yere sahip çermik ilçesinde, belediye, turizmde belirledii hedef dorultusunda bünyesindeki atl bir tesisi 3,5 milyon lira bütçe ile yenileyerek hizmete açt.

Birçok hastala iyi geldii belirtilen su kaynaklarna sahip çermikte, belediye tarafndan atl durumda bulunan 3 bin 500 metrekarelik alana sahip tesisin yenilenmesi için çalma yürütüldü.

Haziran aynda tamamlanarak modern görünümü ile hizmet vermeye balayan, kadn ve erkeklere özel bölümler, 2 VIP oda, aile kabinleri ve kamelyalar bulunan, çevre düzenlemesi yaplan tesis, 3 ayda 134 bin kiiyi arlad. Tesisin ylda 500 bin turiste hizmet vermesi hedefleniyor.

Belediyeye ait 5 tesis ile bir termal otel, devre mülk ve apart otellerin hizmet verdii ilçede, 500 yllk Küçük Paa ve Büyük Paa hamamlarnn restorasyonu ile bu hamamlarn bulunduu Melike Belks Kaplca Tesislerinin düzenlenmesine gelecek ay balanmas planlanyor.

Belediye tarafndan ayrca ilçede tesis saysnn artrlmas amacyla 8 bin 500 metrekarelik alanda Spa Merkezi ve Kaplcalar Projesi hayata geçirilecek.

- Devletimizin parasn milletimizin hizmetine sunuyoruz

Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, mevcut tesisleri modern hale getirerek ilçedeki turizm potansiyelini arttrmay hedeflediklerini söyledi.

Yaplan tadilattan sonra çermik Kaplcalarnn modern bir görünüme kavutuunu ifade eden Karamehmetolu, Vatandalarmza tesis konusunda söz vermitik. Ramazan Bayramna kadar yapacaz. O zamana kadar bunu yapmazsak bilin ki ya bakannz ölmü ya da görevi brakmtr dedim. Allaha ükürler olsun yetitirdik. dedi.

Dünyada böyle bir su yok. diyen Karamehmetolu, öyle devam etti:

Minerali çok yüksek. Kadn hastalklar, romatizma, kireçlenme, eklem hastalklarna ve her derde deva. çermik sadece Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerine deil, tüm Türkiyeye hitap ediyor. lçeye Avrupa ve Arap ülkelerinden de gelen turistler var. Buras bacasz bir fabrika gibi. Bunun deerini bileceiz. Belediyeler milletin hizmeti için vardr. Belediyenin ii vatandaa hizmet etmektir. Biz de bunu yapyoruz. Devletimizin parasn milletimizin hizmetine sunuyoruz.

- Turizm potansiyelini artrmay hedefliyoruz

Bölgenin kaplcalarnn dünyaca ünlü olduunu vurgulayan Karamehmetolu, çermiki ülkemize ve dünyaya tantmak istiyor, turizm potansiyelini artrmay hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

Karamehmetolu, unlar kaydetti:

Daha önce bu hamamlardan elde edilen gelir, yllk 247 bin lira iken yaptmz tadilattan sonra bir ayda 440 bin lira oldu. Bu yeterli mi, hayr. Bayramn ikinci günü 3 bin 500 kii buraya giri yapt. Elaz, Van, Malatya, Kahramanmara, anlurfa, Gaziantep, Batman, Bitlis, Adana, Trabzon, Artvin ve stanbulun yan sra Avrupa ve Arap ülkelerinden buraya gelenler var. imiz hizmet, güzümüz millet. steyince oluyor. Yaklak 20 kiiyi burada istihdam ettik, evlerine ekmek götürüyorlar. Tamamlandnda buradan yllk 2 milyon lira gelir bekliyoruz. Günlük binden fazla giri oluyor tesisimize. Hafta sonlar bu say iki katn buluyor. ehri güzel yapan belediyedir. Projelerimizi bakanla, hükümete sunduumuzda herkesin destei sonsuz. Onlara teekkür ediyoruz.

- Herkese tavsiye ediyorum

Adyamandan gelen Abuzer Güvenç, 5 yldr ailece kaplca için ilçeye geldiklerini belirterek, salk amaçl kaplca turizmini tercih ettiklerini söyledi.

Kaplcalarn faydasn gördüünü anlatan Güvenç, daha önce yürümekte zorluk çektiini, imdi ise zorlanmadan yürüyebildiini ifade etti.

Güvenç, Herkese tavsiye ediyorum. Tadilat sonras kaplcalarn çehresi deimi, çok güzellemi. çok emek verilerek yenilenmi, vatandan hizmetine sunulmu. Belediye bakan hizmet ediyor. Tertemiz olmu buralar. Avrupa standartlarnda çok temiz bir hizmet veriliyor. eklinde konutu.

Siirtten gelen Hilmi Balc da, her sene çermik Kaplcalarna geldiini, tadilattan sonra büyük deiimin yaand tesisten çok memnun kaldklarn ifade etti.

Balc, Aradaki fark görmemek mümkün deil. Burann faydasn gördüüm için her yl geliyorum. Gelmeye de devam edeceim. Herkese tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git