Cesedi parçalayıp, foseptiğe atmışlar

Diyarbakır'da annesinin "kayıp diye polise başvurduğu" Süleyman Eken'in cenayete kurban gittiği ortaya çıktı. Yılmaz kardeşlerin Eken'i öldürdükten sonra parçaladıkları cesedini "evin bahçesindeki foseptiğe" attıkları belirlendi.

Haberler 08.04.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada, geçen yl ocak ayndan bu yana kayp aranan Diyarbakrl Süleyman Ekenin (54) öldürüldüü ortaya çkt. Cinayet zanllar Oktay ve Mehmet Ylmaz kardelerin, Ekeni öldürdükten sonra parçaladklar cesedini, annelerinin evinin bahçesindeki foseptie attklar belirlendi.

Bir süre önce Diyarbakrdan Antalyaya göç ederek Muratpaa ilçesi Deniz Mahallesinde yalnz bana ikamet etmeye balayan Süleyman Ekenden haber alamayan Diyarbakrn Silvan ilçesinde ikamet eden annesi Sultan Akan, geçen yl 9 Ocak günü Silvan lçe Emniyet Müdrülüüne giderek, olu Eken hakknda polise kayp bavurusunda bulundu. Sultan Akann oluyla en son 8 Ocakta görütüünü bildirmesi üzerine harekete geçen ekipler, Ekenin yalnz yaad evde inceleme yapt. Ekiplerin yapt arama çalmalarnda Süleyman Ekene ait bir ize rastlanmad.

POLS, ORMANLIK ALANDA 300 YER KAZDI

Dosyann Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirliine devredilmesi üzerine olay aratrmak üzere özel ekip kuruldu. Ekipler, Süleyman Ekenin en son Oktay ve Mehmet Ylmaz kardeler ile görütüünü belirledi. Yaplan teknik inceleme sonucu Ylmaz kardelerin, Ekenin kaybolduu tarihte Döemealt ilçesi çplakl Mahallesi civarnda olduu saptand. Ekenin öldürülmü olabileceini deerlendiren ekipler, i makineleriyle bölgedeki ormanlk alanda 300 ayr yeri kazd.

PARçALAYIP, FOSEPTE ATMILAR

Ekipler önceki gün de Ylmaz kardelerin Döemealtnda oturan annelerinin evine gitti. çevrede inceleme yapan ekipler, bahçedeki foseptikte Süleyman Ekenin cesedini buldu. Cesedin, parçalanarak fosseptie atld belirlendi.

Yaanan bu gelime üzerine gözaltna alnan Ylmaz kardeler, cinayeti itiraf etti. Olay yerine getirilen Oktay Ylmaz, cinayetle ilgili polise ifade verdi. lk belirlemelere göre taraflar arasnda para anlamazl olduu, cinayetin de bu nedenle ilendii kaydedildi.

Foseptikte bulunan ceset parçalar, itfaiye ekipleri ve polis tarafndan çkartlmaya baland.

KAFATASI VE GÖÜS KAFES BULUNAMADI

Ekenin cesedine ait parçalar polis ekiplerince tek tek çkartld. Yaplan aramada kafatas ve göüs kafesinin bulunamad, aramaya devam edilecei kaydedildi. Bulunan parçalar ise Antalya Adli Tp kurumuna götürüldü. Ekenin, yaklak 6 bin liralk alacak verecek meselesi yüzünden öldürüldüü ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git