Cesur kadınlar buluşuyor!

Dicle Üniversitesinde panel düzenlendi

Haberler 09.03.2022 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kadn Sorunlar Aratrma Merkezi (DÜKSAM), Zoru Baaran Cesur Kadnlar Dicle Üniversitesinde Buluuyor paneli düzenledi.

DÜ 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen programda konuan DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Serda Em, tarih boyunca kültür ve medeniyetlerin kadna ve erkee fiziksel ve duygusal farkllklarndan dolay farkl görev ve sorumluluklar yüklediini belirtti.

Em, öyle konutu:

PANEL DÜZENLEND

Bununla birlikte kadn, temel görevleri haricinde sosyal hayatta, i yaamnda, siyaset hayatnda yeterince yer alamamtr. Ancak kadn erkek frsat eitlii kavramnn toplum tarafndan kabul görmeye balamasndan sonra kadnlar sosyal hayatta, i yaamnda ve siyasette her geçen gün daha çok yer almaya çalmaktadr.

TOPLUMDAK YERLER

Hukuk Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hasan Tanrverdi, Kadnn Toplumdaki Yeri, Prof. Dr. engül Kocaman da Kadn Akademisyen Olmak balkl sunumlarla panele katld.

Programda, cierci, itfaiyeci, frnc, ambulans oförü, komiser, yazar, zabta, turist rehberi, pazarc, otobüs oförü, futbolcu, aç, muhtar, pompac ve görme engelli memur kadnlara ödülleri verildi.

Etkinlie, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve ei Meral Karakoç, çnar Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac ve çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git