Çetelere "Tırpan"

İçişleri Bakanlığı: Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; 27 ilde eş zamanlı TIRPAN kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor. Operasyonda 317 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 25.12.2021 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl (KOM) ekiplerince, mafya tipi 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 ayr suç grubuna yönelik 27 ilde e zamanl TIRPAN operasyonu balatld.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre KOM ekiplerince, 21 Maysta turizm sezonu öncesi yerli ve yabanc turistlerin youn ilgi gösterdii sahil eridi ve turistik illeri kapsayan 8 ilde e zamanl Sahil Rüzgar, 5 Ekimde turizm sezonunun sonunda yerel ve bölgesel organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan ve bu suç örgütlerine silah temini gerçekletirdikleri anlalan suç gruplarna yönelik 9 ilde Sahil Rüzgar-2 operasyonlar geçekletirilmi, 357 üpheliye ilem yaplmt.

389 GÖZALTI KARARI

Devam eden süreçte yaplan çalmalar kapsamnda; toplumda insanlar üzerinde bask, cebir, tehdit ve iddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini salayan suç gruplarna yönelik soruturma balatld. Soruturma kapsamnda 27 ilde toplam 389 üpheli hakknda gözalt karar verildi.

TIRPAN OPERASYONU

KOM Daire Bakanl koordinesinde, 13 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna üye üphelilerin yakalanmas için TIRPAN operasyonu balatld.

27 L KAPSIYOR

Adana, Ankara, Antalya, stanbul, zmir, Bursa, Balkesir, Diyarbakr, Mersin, Mula, Aydn, Adyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, çanakkale, Denizli, Düzce, Elaz, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, anlurfa ve Tekirdada üphelilerin belirlenen adreslerine afak vakti e zamanl baskn yapld.

Suç ilemek amacyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamnda yama, tefecilik, tehdit suçlarn gerçekletirdii belirlenen üphelilerden bazlar gözaltna alnd.

317 ÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 317 üpheli gözaltna alnrken, 72 kiinin yakalanmasna yönelik çalmalarn sürdüü bildirildi. üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda, 303 tabanca, 4 uzun namlulu silah, 34 tüfek, 5 bin 432 mermi ve fiek, 5 bçak, 2 muta, 1 pala, 1 samuray klc, çok sayda silah parças, 271 sentetik hap, 1660 ecstasy, 12 bin sentetik ecza, 2 hassas terazi, 1 kilo 300 gram esrar, 3 kilo 800 gram metamfetamin, 1 kilo 500 gram eroin, 306 bin TL, 1200 dolar, 1100 euro ve çok sayda çek ve senet ele geçirildi.

FAZLE PARA VERP YERLERNE EL KOYMULAR

Suç örgütü üyelerinin, madur kiilere yüksek faizlerle borç para verdii ve borcunu ödeyemeyen kiilerin mal varlklarna cebir, iddet ve tehdit yöntemleriyle haksz ekilde el koyduu belirlendi. Vatandalar tehditle veya darp ederek yamalayan örgüt üyelerinin madurlarn araçlarna el koyduu, bu araçlar parçalayarak satt ve silah ticareti yaparak suç örgütüne maddi menfaat saladklar tespit edildi.

TURZM BÖLGELERNDEK ELENCE MEKANLARI

Üçüncü kiiler arasnda meydana gelen anlamazlklar da örgütün gücünü kullanarak çözdükleri ve buradan komisyon ad altnda para talep ettikleri belirtilen üphelilerin, turizm bölgesindeki elence mekanlarna ortak olmak bahanesiyle çökmeye çaltklar ve silah zoruyla senet imzalatmak gibi yöntemlerle haksz kazanç saladklar belirtildi.

Alkollü elence mekanlarndan da sözde güvenliklerini salama amaçl haraç istedikleri, haraç vermek istemeyen i yeri sahiplerine kar silah kullanarak i yerlerini ele geçirdii belirlenen örgüt üyelerinin, ayrca çek-senet tahsilat, illegal kumarhane iletmecilii yaparak suç örgütüne maddi menfaat saladklar tespit edildi.

Ana Sayfaya Git