Çevre katliamı

Bağlar ilçesinde, tarım arazisine kamyon ve tankerlerle kimyasal atık döken firma çalışanları, zabıta ekiplerince suçüstü yakalandı.

Haberler 02.06.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde, özel bir firmaya ait kamyonlarn oförleri, yaknnda yerleim yerlerinin de bulunduu tarm arazilerine kimyasal atk dökerken suçüstü yakaland. Arazilere u ana kadar 5 ton atk döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakknda yasal ilem balatld.

TARIM ARAZSNE KMYASAL ATIK

Diyarbakr- Mardin karayolu ile anlurfa karayolunun kesitii bölgede, yaknnda yerleim yerlerinin de bulunduu ekili tarm arazilerine kimyasal atk döküldüü ihbar üzerine Balar Belediyesi zabta ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, tonlarca kimyasal atn içerisinde bulunduu kamyonlar boaltan sürücüleri suçüstü yakalad.

5 TON KMYASAL ATIK DÖKTÜLER

Zabta ekipleri, durumu güvenlik birimlerine bildirerek, olay yerine polis ekipleri geldi. lk etapta, ekili olan ve yüzlerce dönümlük araziye 5 ton kimyasal atk döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakknda yasal ilem balatld.

çEVRE KATLAMI YAPILIYOR?

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, olay örenir örenmez hemen müdahale ettiklerini belirterek, kimsenin çevre katliamna ve milletin salyla oynamasna müsaade etmeyeceklerini ve gerekli yasal ilemleri balattklarn söyledi.

ZABITA EKPLERN KUTLADI

Bakan Beyolu, bu durumun kabul edilemez olduunu ifade ederek, Burada gda sal ve dolaysyla insan sal önemlidir. Bu, her eyin önündedir. Hemen müdahale ederek gerekli ilemleri balattk. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacaz. Bu vahim olay ihbar eden vatandalarmz ve gerekli müdahaleyi yapan ekiplerimizi kutluyorum dedi.

Ana Sayfaya Git