Cezeri sergisi

"Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi"ni iki günde 20 bin kişi gezdi

Haberler 29.03.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü slam alimi ve sibernetiin kurucusu olarak kabul edilen El Cezerinin 13üncü yüzylda kaleme ald makine çizimlerinin çalr makinelere dönütürüldüü Cezerinin Olaanüstü Makineleri Sergisi 2 günde yaklak 20 bin kii ziyaret etti.

Sur ilçesindeki Keçi Burcunda 25 Martta açl yaplan, El Cezerinin makinelerinin e ölçekte, ayn malzeme ve teknikle üretildii, slam aliminin yol göstericiliinden yola çkarak yaplm Filli Su Saati, Ylan Mekanizmas, çocuklu Otomatik Lavabo ve Kan Ölçme Otomat gibi 25 ürünün prototipinin yan sra Baykar tarafndan milli ve özgün olarak gelitirilen Türkiyenin ilk uçan arabas Cezerinin de yer ald sergi büyük ilgi gördü.

Hafta sonunu frsat bilen vatandalarn sergiyi gezmek için gösterdii youn ilgi ile souk havaya ramen Keçi Burcu önünde uzun kuyruklar oluturdu. Sergideki makinelerin prototipleri ve uçan araba Cezeri ile ilgili bilgi alan ziyaretçiler, hatra fotoraf da çektirdi.

2 GÜNDE YAKLAIK 20 BN ZYARETç

Belediyenin Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Ali çelik, Diyarbakrllarn sergiye olan ilgisinin mutluluk verici olduunu söyledi. Serginin açlnn çileri Bakan Süleyman Soylunun da katld törenle 25 Mart Cuma günü yapldn anmsatan çelik, 2 gün içerisinde yaklak 20 bin ziyaretçinin sergiyi gezmeye geldiini belirtti.

TARHE YOLCULUK

Sanatç Bedri Ayseli de sergiyi ziyaret ederek, sergilenen eserlerle ilgili bilgi ald. Ayseli, Tarihe yolculuk derim buna. Diyarbakr için çok önemli bir sergi. Hayretler içerisinde kaldm görünce. Gelip, görsünler, Diyarbakrmz budur. dedi.

UZUN KUYRUKLAR OLUTU

çocuklaryla sergiyi gezmeye gelen ve younluktan dolay srada bekleyen Derya Dörtyaman, çok heyecanl olduklarn söyledi.

Dörtyaman, çocuumla El Cezerinin öyküsünü okumutuk. Meraklarn gidermek için çocuklar getirdik, sradayz. çerideki younluk biterse gireceiz. Büyük bir heyecanla bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ziyaretçilerden 13 yandaki Zeynep Ecrin Sarkaya ise serginin kendisini çok etkilediini anlatarak, Sergi çok ho. En çok uçan arabay beendim. Gerçekten çok güzel görünüyor. Türkiyenin ürettii ilk uçan araba olmas da ayr bir deer kazandryor. Eski makinalar görmek beni çok mutlu etti. Geçmite böyle eylerin yaplm olmas beni gururlandrd. eklinde konutu.

7. snf örencisi brahim Taha Özgezer de, El Cezerinin çok ilginç makineler yaptn düündüünü dile getirerek, Uçan araba da çok güzel, çok deiik. Dikkatimi çok çekti. Herkes gelip görsün, çok güzel bir sergi. dedi.

Ana Sayfaya Git