CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi

"Gündelik çalışanlardan başlamak üzere işsizlere, düzenli bir kazancı olmayanlara, tüm yurttaşlarımıza kapanma sürecinde nakit hibe desteği verilmeli"

Haberler 30.04.2021 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, Kovid-19 salgnyla mücadele amacyla uygulanacak tam kapanma sürecinde gündelik çalanlardan balamak üzere isizlere, düzenli bir kazanc olmayanlara ve tüm yurttalara nakit hibe destei salanmas gerektiini belirtti.

Özkoç, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, kürsüye Destek nerede? ifadesinin bulunduu döviz brakt.

ABD Bakan Joe Bidenn, 1915 olaylarna ilikin açklamas üzerinden partisine eletiriler getirildiini anlatan Özkoç, CHPnin, üyesinden il bakanna kadar Bidenn soykrm sözlerini ve onun açklamasna destek verenleri iddetle knadn vurgulad.

AK Partili Keskin Belediye Bakannn, Bidenn bu açklamalarn destekler nitelikte 2015 ylna ait bir video kayd bulunduunu söyleyen Özkoç, söz konusu görüntüyü Twitter hesabndan paylaacan bildirdi. Özkoç, Canana iftira atanlar, niçin özür dileyen bu Belediye Bakann yazmyorsunuz? sorusunu yöneltti.

ktidarn, salgnla mücadele için ald 17 günlük kapanma kararn, halka destek salamadan hayata geçireceini belirten Özkoç, Aradan 13 ay geçti, en bata kapanman gerekiyorken kapanmadn, imdi lebalep kongrelerden dolay hastanelerde yatak, a yok, sknt büyük, çktn Kapatyorum, Allah yar ve yardmcnz olsun. dedin, arkan dönüp saraya gittin. Peki millet ne yiyecek; çocuklarn nasl doyuracak? sözlerini sarf etti.

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 1500 lira olmas için önerge vereceiz

Hiçbir ülkenin, sosyal destek salamadan kapanmaya gitmediini vurgulayan Özkoç, unlar kaydetti:

Gündelik çalanlardan balamak üzere isizlere, düzenli bir kazanc olmayanlara, tüm yurttalarmza kapanma sürecinde nakit hibe destei yaplmas gerekiyor. Kapanan i yerlerinin ciro kayplarna uygun bir destek salanmas gerekiyor, çalanlara asgari ücret tutarnda destein salanmas gerekiyor. Güçlü devlet bunlar yapar. Kapanma döneminde ödenmesi gereken borç ve çeklerinin ertelenmesi gerekiyor. Hiçbir vatandamzn borcu nedeniyle elektrik ve doal gaz kesintisine maruz kalmamas gerekiyor. çiftçilerimizin, Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine borçlar en az bir yl ertelenmeli. Yap-let-Devret modeline göre yaptrlan tünel, köprü ve havalimanlarnn, 2021 ödemelerinin en az bir yl ertelenmesi gerekiyor. Garanti ödeme tutarlarnn, sözleme tarihindeki kurdan Türk lirasna çevrilmesi gerekiyor.

Buna ilikin hazrladklar yeni yasa teklifini TBMM Bakanlna sunduklarn anlatan Özkoç, Meclis, bu kararlar almadan asla kapanmamaldr. Bugün de Genel Kurulda bu mücadeleyi vereceiz. ifadesini kulland.

CHPli Özkoç, emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarnn, 1500 liraya yükseltilmesi için bugün Genel Kurulda önerge vereceklerini bildirdi.

Engin Özkoç, Salk Bakan Fahrettin Kocann alarn ikinci dozlar için bekleme süresinin uzatlmasna ilikin açklamasna da deinerek, Sayn Bakann bugüne kadar söyledikleri yerine gelseydi, Türkiyede 200 milyon a olacakt. Ama Sayn Bakan, yukardan basky yedikçe millete masal okuyor. u gün u kadar a gelecek. Gelmiyor. Ay o tarihte deil de bu tarihte yapmann bilimsel bir karl var m? Hiç önemli deil. nsan hayat, kimin hayat? Tayyip Erdoann, yandalarnn, bakanlarnn, AKP iktidarnn, onlarn askere göndermedikleri çocuklarnn deil. dedi.

Millete kar efeleniyor

Basn mensuplarnn sorularn da yantlayan Özkoç, kapanma srasnda uygulanacak alkollü içecek sat yasana ilikin soru üzerine, bu yasan, Avrupa ülkelerinde, salgndan bamsz olarak 22.00-06.00 saatleri arasnda ve 18 ya altndakilere uygulandn anmsatt.

Kapanmann, salgnn artmamas için yapldna iaret eden Özkoç, Alkolle ne alakas, bilimsel olarak ne karl var? Ben yaptm oldu. Yaptklar iin hiçbir karl yok. Bir kabadaylk, millete kar bir efelenme. Adam çileri Bakan, jandarma, polis emrinde, onlar arkasna alyor kabaday. Yukarda da Tayyip Erdoan var. Damad da ikisi beraber yediler, ortada yok. Bunun verdii güçle, Soylu atyor tutuyor, millete kar efeleniyor. Ama milletin onlardan sorulacak hesab var, günü ve saati gelecek, o hesap sorulacak. diye konutu.

Engin Özkoç, çileri Bakan Süleyman Soylunun Murat Karaylan maarasndan dar çkamyor u anda. Zavall sporu da maarasnda yapyor eklindeki sözleri anmsatlarak, deerlendirmesinin sorulmas üzerine, Karaylan zavall birisidir, doru. Ama asl zavall olan çileri Bakan Soyludur. Eer Türkiye Cumhuriyeti çileri Bakan olarak sen o makamda oturuyor, Karaylann hangi maarada olduunu biliyor ve o maaray onun bana ykmyorsan, sen namertsin. görüünü paylat.

CHPli Özkoç, Eski Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan hakkndaki bir soruya da Erdoan, Ben Abdullah Öcalann kardeinin krmz bültenle arandn bilmiyordum diyordu ya, imdi de Bakan yaptm bu kiinin o dönemler böyle bir ekilde arandn ve üçkatç olduunu bilmiyordum diyebilir. Ama Türkiye Cumhuriyetinde, Erdoann bu sözlerinin bir karl ve itibar var mdr, onu da ben bilmiyorum. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git