Chp'liler Suru İnceliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok ve beraberindeki milletvekilleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde incelemelerde bulunacak

Haberler 23.06.2017 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Zeynep Altok ve beraberindeki milletvekilleri, Sur ilçesideki Alipaa ve Lalebey mahallelerinde inceleme yapmak üzere Diyarbakra geldi.

Partisinin il bakanlnda düzenlenen basn toplantsnda konuan Altok, Adalet Yürüyüünden geldiklerini belirterek, daha eit, adil ve hakkaniyetin var olduu bir ülke için yürüdüklerini söyledi.

Diyarbakrn uzun süredir aclar yaadn ve adaletin olmad illerden biri olduunu ileri süren Altok, Buradaki hak ihlallerinin bir uzants olan sokaa çkma yasaklarna paralel gerçekleen bu kentsel dönüüm projesinin madur ettii insanlarmz da var. Biz adalet yürüyüümüzde herkes için adalet diyerek yola çktk. Bu nedenle her türlü toplum kesimine her türlü adaletsizlie kar ses olmaya da devam edeceiz. dedi.

KENTSEL ST ALANI

Suriçi bölgesinin tamamnn 1988de Kentsel Sit Alan olarak ilan edildiini ve 2015te UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine girdiini belirten Altok, öyle konutu:

6 Eylül 2015ten beri Surun çeitli mahallelerinde balayan ve baz mahallelerinde halen devam eden sokaa çkma yasaklar sadece sivil ölümlere nice aclara deil, ilçedeki tarihi eserlerin yok olmasna, tarihsel dokunun yok olmasna, nice binann harap olmasna sebep oldu. Kültür mirasna sahip çkmak asli bir görev olmaldr. Tarihten aldklarmz gelecee miras brakmak zorundayz.

Her iki mahalle ile ilgili yapacaklar incelemeye deinen Altok, Samimiyetle bir inceleme yapacaz. Her kesimi dinleyeceiz, her taraftan bilgi alacaz. Kamu çalanlarn da dinleyeceiz, mülki idari amirliklerinden de bilgi alacaz ama madur olanlar da duyacaz ve hepsini eit deerlendirerek tarafsz bir rapor hazrlayacaz. eklinde konutu.

Toplantda, CHP stanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP Adana Milletvekili brahim Özdi ve CHP Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn da birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git