CHP'lilerde Tanışıkta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın da aralarında bulunduğu parti heyeti, PKK'nın bomba yüklü aracı patlatması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nü ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapanı Budak, Kürt sorununun artık kan ve silahla çözülemeyeceğini söyledi.

Haberler 20.05.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 20.05.2016 - 09:10

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı çetin Osman Budakın da bulunduğu CHP heyeti, PKKnın 12 Mayıs günü bomba yüklü aracı patlatması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışıklı Köyünü ziyaret etti. Köylülere taziye evinde başsağlığı dileklerini ileten CHP heyeti adına, çetin Osman Budak taziye çıkışında bir açıklama yaptı.

Olayların Şanlıurfanın Ceylanpınar İlçesinde 2 polisin şehit edilmesi ile başladığını ve şimdiye kadar 500ün üzerinde şehit verildiğini belirten Budak, Bir çok insanımız böyle hayatını kaybetti. Bu böyle gitmez. Bu iş bitmelidir. Kürt sorununun artık kan ve silahla çözülemeyeceği ortadadır. Sorunun çözüm yeri meclistir dedi.

CHP KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Heyette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yaşanan olayın Türkiyenin vicdanını kanatan bir olay olduğunu belirtti. Tanrıkulu, Vahşeti de katliamı da kınıyoruz. Türkiyenen 81 ilinde yas var. Şehit gitmemiş il kalmadı. Artık bu sorunun çözülmesi gerekir, demokratik mekanizmaları çalıştırmamız lazımdır dedi.

Açıklamanın ardından Tanışık Köyünden ayrılan CHP heyeti, patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitti. Dürümlü Mezrasında patlamanın olduğu noktaya giden heyet burada incelemede bulunarak köylülere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. CHP heyeti daha sonra mezradan ayrılarak Diyarbakıra döndü.

Ana Sayfaya Git