Çiçeklerini üretiyorlar!

Kayapınar Belediyesi, mevsimlik çiçek ve meyve fidanlarını kendi üretiyor

Haberler 25.02.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüünce, gülden kartapulu viyole, gauradan kays ve bademe kadar 23 farkl 150 bin adet mevsimlik çiçek ve meyve fidan üretildi. Üretilen çiçekler, ilçe merkezindeki park, bahçe ve yeil alanlara ekilecek.

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koçun talimatyla Kayapnar Belediyesi Park ve Bahçelere ait serada 150 bin mevsimlik çiçek, meyve fidan ve çam üretimi yapld. Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, Sera alannda üretimini yaptklar 100 bin adet 15 farkl mevsim çiçek bitkisinin ilçedeki park ve yeil alanlara yeni güzellikler katacan söyledi. Kaymakam Koç, ihtiyaç duyduklar ürünleri kendi imknlaryla yetitirip belediye bütçesini kara geçirdiklerini bildirdi.

MEVSMLK ççEK VE FDAN

Tüketen deil üreten bir belediye mantyla hareket ettiklerini dile getiren Kaymakam Koç, htiyaç duyduumuz malzemeleri kendimiz üreterek bütçemizi kara geçiriyoruz. 150 bin adet çiçei, dardan aldmz rakamn üçte bir orannda üreterek, kaynaklarmz daha rantabl ekilde kullanyoruz. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakmlar yaplarak yetitirilen mevsimlik çiçeklerimizi hazr hale getirip, paketlere yerletirdik. Mevsimlik çiçeklerimizi park ve bahçeler ile yeil alanlarmzda deerlendireceiz. Farkl renklerden oluan çiçeklerimiz, ilçemizin her noktasnn daha yeil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulamasn salayacaktr. Bununla birlikte bölge iklimine uygun olarak yetitirdiimiz çiçeklerimiz, hem dayankllk hem de renk seviyesini uzun süre muhafaza edecei içinde, yeil alanlarmzda ki renkli ve güzel görünümü uzun süre koruyabileceiz. çiçek ekimlerini artrp Kayapnarmzn güzelliklerine yeni güzellikler katacaz dedi.

Ana Sayfaya Git