Çiftçi dostu yılanlar

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde vatandaşlar, boyları yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılanları öldürdü. Uzmanlar, zehirsiz olan yılanların öldürülmesinin fare nüfusunu arttıracağını belirterek, bu hayvanlara zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haberler 25.06.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnarda vatandalar, önceki boylar yaklak 2 metre uzunluunda olan ylan gördü. Ellerine aldklar cisimlerle ylanlara saldrp öldüren vatandalar hayvanlar kent merkezine kadar getirdi. Vatandalar korktuklar için ylanlar öldürdüklerini kaydederken, uzmanlar da bu türün çiftçi dostu olduunu ve öldürülmesinin fare nüfusunu arttrabileceini ifade etti.

BU TÜRÜN ÖLDÜRÜLMEMES GEREKR

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Ali Satar, öldürülen ylanlarn türünün zehirsiz Dolichophis Jugularis olduunu söyledi. Prof. Dr. Ali Satar, Türkiyenin en büyük ylanlarndan biridir. Siyah renkli ve boyu 3 metreye kadar ulaabilir. Ülkenin güneyinde ve güneybatsnda, ba ve bahçelik yerlerde yaar, kemirgen, kertenkele ve küçük ylanlarla beslenir. Bu ylanlarn öldürülmemesi gerekir, yoksa fare nüfusu artar. Bu tür zararszdr ve çiftçi dostudur dedi.

Sürüngenler üzerine çalan Adyaman Üniversitesi Biyoloji Bölümünde görevli Doç. Dr. Mehmet Zülfü Yldz da ylann zararsz bir tür olduunu ve vatandalarn öldürmemesi gerektiini söyledi. Doç. Dr. Yldz, Bu ylan türü zararszdr. Beslendii türlere bakldnda çiftçi dostu olarak da deerlendirilebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git