Çiftçi’nin hikayesi yürek burktu

Diyarbakır’da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak 353 gündür HDP il başkanlık binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin bekleyişi devam ederken, bir oğlu dağa kaçırılan ve diğer oğlu şehit edilen anne Necibe Çiftçi, “Torunum bana diyor; ‘Nene benim babamı zalimler öldürdü, Allah rızası için benim amcamı zalimlerin elinden kurtar’ bende o zalimlerin elinden oğlumu kurtarana kadar bu mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

Haberler 21.08.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP il bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor. 3 Eylülde balatlan oturma eylemi 353 gününe girerken, 5 yl önce daa kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çiftçi, bir evladnn daa kaçrldn bir olunun da terör örgütü PKK tarafndan ehit edildiini hatrlatarak olunun nasl daa kaçrldn ve dier olunun nasl ehit edildiini anlatt.

çiftçi, 353 gündür çocuklar için mücadele ettiklerini ifade ederek, 3 bin yl da sürse bu mücadeleyi sürdürmekte kararl olduklarn belirterek, Biz bu HDP binasnn önünde mücadeleye devam ediyoruz ve devamda edeceiz. Bizim çocuklarmz zaten HDP il binasndan HDPden gidilmi HDP ve PKKllar bir oldular milislerini de araya soktular, çocuklar kandrarak önce HDPye götürdüler, ardndan HDPde PKKya götürüp teslim etti. Biz onun için HDP il binas önüne geldik. Biz baka binalarn önüne gitmemiiz niye gitmedik, bizim çocuklarmz onlar almadlar bizim çocuklarmz HDP binasndan götürdü diye konutu.

Ben olumu ve o zalimlerin elinden kurtaracam

Daa kaçrlan olu Rojhatn amcasnn olu ile birlikte 2015 Eylül aynn 15inde parka gittiini belirten anne çiftçi, çocuklar parkta 2- 3 kii yanlarna gelmi çay smarlamlar. çay içmiler o çaydan sonra çocuklar kendinden geçmi o çocuklar almlar akam üzeri bir sar taksiye bindirip götürüp dada PKKya teslim etmiler. Sonra çocuum kayboldu bir ay üstünden geçmeden ben ve dier olum Sami çiftçi kalkp peinden gittik. PKKnn kamplarna gidip dolatk. Hangi kampa gittikse bize dediler. Bu srada dier çoumda benimde yanmdayd. Yanmda bulunan çocuumda onlara, Nasl bir devlet bir çocuu ya da kiiyi yakalarsa nerede olduunu söylüyor. Bizde gidip o çocuu görüyoruz. Ama siz bizlerin çocuklarn kaçrp sonrada kayp ettiriyorsunuz diyerek tepkisini gösterdi. Ondan sonra biz geri döndük. Aradan 2 yl geçtikten sonra 2017 Temmuz aynn 22sinde gece yars PKKllar bizim bulunduumuz eve geldiler. Önce elektrikleri kestiler, ardndan Sami çiftçiyi zorla evin içerisinden çkarp ahra götürüp elini ve gözlerini baladktan sonra insafszca ehit ettiler. Benim bir cierim vard o cierimi ikiye böldüler. Hem bir olumu daa kaçrp maaralara mahkum ettiler, hem de gelip dier olumu ehit ettiler. imdi benim torunum bana diyor; Nene benim babam zalimler öldürdü, Allah rzas için benim amcam zalimlerin elinden kurtar diyerek bana sitemde bulunuyor. Ama inallah Allahn izniyle devletin gücüyle ben dier çocuuma kavuacam ve o zalimlerin elinden kurtaracam eklinde konutu.

Olum Rojhat senin kardeini devlet öldürmedi PKKllar öldürdü

Eyleminde kararl olduunu ve olunu PKKdan alncaya kadar sürdüreceini belirten acl anne Necibe çiftçi, Eylemimiz 3 bin ylda giderse ben buradan gitmeyeceim. Ben evladm onlardan almadan buradan gitmeyeceim. çünkü onlar bana çok zarar verdiler. Bir olumu daa kaçrdlar, dier olumu da ehit ettiler. Ben buradan sizin araclnzla da çocuuma çarda bulunuyorum. Rojhat olum, Allah rzas için geri dön. Bak senin kardein HDP-PKK tarafndan öldürüldü. Olum Rojhat sana diyorlar senin kardeini devlet öldürmü. Ama senin kardeini devlet öldürmedi PKKllar öldürdü. Ben senin annenim her eyi ben biliyorum geri dön yeter artk ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git