Çifte bayram bekliyoruz

Diyarbakır'da Kovid-19'la mücadelede görev alan kadın ve erkek hemşireler, ailelerinden ayrı kalsa da hastaları sağlıklarına kavuşturmak için fedakarca görev yapıyor.

Haberler 12.05.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede ön cephede yer alan hemireler, Hemireler Gününü salgnn gölgesinde kutluyor.

Yln her günü fedakarca görev yapan hemireler, Kovid-19 sürecinde ailelerinden ve çocuklarndan ayr, hastalar salna kavuturmak için büyük çaba harcyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) bünyesinde pandemi hastanesine dönütürülen Kalp Hastanesinde görevli Ümran Kurt, Hivda Bingöl ve Yakup Evreöz de özveri ile görev yapan hemirelerden sadece üçü.

Erkek ve kadn hemireler bu yl salgnn gölgesinde geçirdikleri Hemireler Gününü gelecek yl ailelerine, çocuklarna ve sevdiklerine korkusuzca sarlarak kutlamay ümit ediyor.

- Salk çalanlar olarak çok ac dönemler geçirdik

Ümran Kurt, 23 yldr hemirelik yaptn belirterek, son bir yldr da Kovid-19 servisinde sorumlu hemire olarak görevini sürdürdüünü söyledi.

çok zor bir süreçten geçildiini, balarda kendilerini neyin beklediini dahi bilmediklerini ifade eden Kurt, Salk çalanlar olarak çok ac dönemler geçirdik. Gözlerimizin önünde hastalarn hayatn kaybetmesi bizi çok etkiledi. Kovid-19a kar sras gelenlerin asn yaptrmas, maske, mesafe ve hijyen kurallarna uyulmas gerekir. dedi.

Kurt, görevi banda yakaland Kovid-19u zorlu geçen sürecin ardndan yendiini ifade ederek, bu dönemde çocuklarndan da ayr kaldn, tedavisinin ardndan yeniden iinin bana döndüünü belirtti.

Kutsal bir meslee sahip olduklarna iaret eden Kurt, Bu yl günümüzü buruk geçirmekteyiz. Umarm önümüzdeki yl günümüze yakr ekilde geçiririz. Görevimizin bandayz. diye konutu.

Kovid-19a yakalanan arkadalarmz oldu

Hivda Bingöl de Kovid-19 hastalarn tedavisi için salkçlar olarak büyük mücadele verdiklerini belirterek, hastal sevdiklerine bulatrmamak için evde de üstün gayret sarf ettiklerini aktard.

Kovid-19 nedeniyle ailemizden uzakta kaldk. Salk çalanlarnn hepsinin özveriyle çaltn görüyoruz. u anda bile ailesinden, çocuklarndan ayr kalmak zorunda olan salk çalanlarmz var. diyen Bingöl, çok zor bir süreçten geçildiini dile getirdi.

Bingöl, Bu süreçte Kovid-19a yakalanan arkadalarmz oldu. Hastal çok kötü yaayanlar oldu. Psikolojik olarak çok yprandk. Bu süreçte mesleimizin önemi daha da anlald. ifadelerini kulland.

Daha cokulu kutlayabileceimiz bir gün arzuluyoruz

Kovid-19 ünitelerinden sorumlu bahemire yardmcs Yakup Evreöz ise 14 yldr salk çalan olarak görev yaptn kaydetti.

Kovid-19a yakalandn, 26 gün einden ve çocuklarndan ayr kaldn, zor bir sürecin ardndan salna kavutuunu anlatan Evreöz, etkili mücadele sayesinde vaka saysnn azaldn belirtti.

Evreöz, Önümüzdeki yl pandemi olmadan, hep bir arada, daha cokulu kutlayabileceimiz bir gün arzuluyoruz. Bunun için de gerekli mücadeleyi vereceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git