Çiğ balık yiyor!

Sağlıklı diye çiğ balığın üzerini limonu sıkıp yiyor

Haberler 10.03.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde yaayan 52 yandaki Selahattin Öney, günde 3 öün çi balk tüketiyor. Öney, yedii balk sayesinde hem kendini dinç hissettiini hem de gözlerinin bu sayede çok iyi gördüünü belirtiyor.

Kzltepe ilçesi Koçhisar Mahallesinde bir balkçda 5 yl önce çalmaya balayan 52 yandaki Selahattin Öney, çi balk tiryakisi oldu. Her gün balk tezgahnn önüne gelen Öney, çi hamsinin üzerine limonu skyor ve büyük bir itahla yiyor.

SALIIMI ç BALIA BORçLUYUM

Yedii çi balk sayesinde kendini sürekli zinde hisseden Öney, gözlerinin de çi balk sayesinde çok iyi gördüünü söylüyor. Öney, Bu balklar piirmeden, kzartmadan yiyorum, ben böyle almm benim bünyem böyle alm. Ben her sabah yaklak iki kilometre yürüyorum. 5 yl önce bu ie balaynca birden bire çi balk yedim, ikinci sefer houma gitti. çi balk yememin faydalar saymakla bitmez. Görü mesafesi, yani yaklak 200 metreden bile ufak yazlar görebiliyorum. Hiç tkanmadan, yorulmadan yürüyüümü yapyorum. Yam 52 ama bugünkü gençlerle, 17-18 yandaki gençlerle 5 kilometreyi koarak gidip gelebiliyorum. Salm çi balk yemeye borçluyum dedi.

BALIK KÜLTÜRÜNÜ KIZILTEPEYE BZ GETRDK

Selahattin Öneyin bu alkanlna i yerindekilerin zamanla altn ifade eden i yeri sahiplerinden Serhat Ortaç, Maallah ben 20 yandaym o 52 yanda, kendisi benden daha diri. Tabi bu da çi balk yemesinden dolay. Balk salk demektir. Balk kültürünü Kzltepeye biz getirdik. Aile olarak 30-35 yldan beridir bu ii yapyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git