Çınar ilçesinde kırsal mahalle yolları asfaltlandı

Kent genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinde 30,8 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yollarında yürüttüğü asfalt sathi kaplama çalışmalarını tamamladı.

Haberler 20.07.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent genelinde asfalt, yol yapm, bakm ve onarm çalmalarn tüm hzyla sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çnar ilçesinde 30,8 kilometrelik mahalle ve grup mahalle yollarnda yürüttüü asfalt sathi kaplama çalmalarn tamamlad.

Büyükehir Belediyesinin, 17 ilçenin krsal mahalle yollarnda 1100 km hedefiyle balatt asfalt sathi kaplama çalmalar devam ediyor. çnar ilçesinde krsal mahalle yollarnda çalmalarn yürüten ekipler, mevsim normallerinin üzerine seyreden hava scaklklarna ramen çalmalarn sürdürüyor.

Baz mahalle yollarndaki çalmalar tamamland

lçenin 16,3 kilometrelik ekerören, Belenli, Baalan grup mahalle yolu 1. ve 2. kat; 14,5 kilometrelik Karalar, Kutluk, Hasköy, Aktepe grup mahalle yolu 2. kat asfalt sathi kaplama ile Yaprakba Aktepe mahallelerinin ulamn salayan 7,8 kilometrelik yolda alt temel çalmalarn tamamlayan ekipler, çalmalarn Yllarca ve Yarmka ile Alaba ve Buyuransu mahalle yollarna kaydrd. 13,4 uzunluundaki dört mahallenin yollarnda alt temel ve temel çalmalarn tamamlayan ekipler, Yllarca ve Yarmka mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmas yürütüyor.

Sathi kaplama yaplacak yollar

Büyükehir Belediyesi ekipleri, bu yl içinde ilçenin 36,6 km uzunluundaki Tilver, Bulutçeker, Karaçbelik, Bayrkonak, Gürük, Yeilta, Harabe, Biremehmetaa, Gümüta, Yeil grup mahalle yolu ve çatmadal mahalle yolu ile 20 km uzunluundaki Göktepe, Gürses, Solmaz, Karabudak grup mahalle yolu; 8,2 km uzunluundaki Özyar, Arafat, çakrtutmaz, Bellita grup mahalle yolunda 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmas yaplacak.

109 km yol asfaltlanacak

5,6 km uzunluundaki Yarmka ve Bellita mahalle yolunda ise alt temel çalmas yapacak olan ekipler, çnar ilçesinin krsal mahalle ve grup mahalle yollarnda toplam 109 km 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalmas yürütecek.

Ana Sayfaya Git