Çınar masaya yatırıldı!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu "Öncelikli olarak karşılama merkezini inşa edeceğiz. Kazı ve restorasyon çalışmalarına destek verilerek Zerzevan Kalesi'ni daha çok insanın ziyaret etmesini ve bu sayede turizm ekonomisine daha çok katkı sunmasını sağlamaya çalışacağız"

Haberler 15.09.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu bakanlnda yaplacak yatrm ve çalmalarla ilgili koordinasyon toplants yapld.

çnar ilçesindeki Diyarbakr Hipodromu Konferans Salonunda düzenlenen toplantda, ilçenin sosyo-ekonomik durumundan ulam hizmetlerine, alt yap ve yol çalmalarndan salk ve cenaze hizmetlerine, kültürel ve sosyal etkinliklerden park ve peyzaj çalmalarna, çiftçi destekleme programlarna kadar detayl bilgilerin yer ald sunumlar yapld.

Daha sonra Vali Karalolu bakanlnda ilçede devam eden çalmalar ve planlanan projeler ile sorunlar ve çözüm önerilerinin müzakere edildii genel bir deerlendirme toplants yapld.

Karalolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle toplantnn snrl bir katlmla gerçekletiini belirterek, salgndan sonraki süreçte mahalle muhtarlarnn da katlmyla toplantlar yaplacan söyledi.

Zerzevan Kalesinin önümüzdeki dönemde ilçenin en büyük tantm arac olacan belirten Karalolu, kalenin sadece çnar deil Diyarbakrn ve ülkenin de turizm ekonomisine çok ciddi katklar sunacan ifade etti.

KARILAMA MERKEZ

Karalolu, Öncelikli olarak karlama merkezini ina edeceiz. Oradaki kaz ve restorasyon çalmalarna destek verilerek Zerzevan Kalesini daha çok insann ziyaret etmesini ve bu sayede turizm ekonomisine daha çok katk sunmasn salamaya çalacaz. dedi.

Diyarbakrda atn ve atçln sevildiini, Türkiyedeki seyislerin neredeyse yüzde 60nn Diyarbakrllardan olutuunu dile getiren Karalolu, Diyarbakr Hipodromu çnarda olmasna ramen çnarllarn çok fazla rabet etmediini ifade etti.

Karalolu, ilerleyen süreçte Dicle Üniversitesi ile yürütülecek çalmalarla seyis ya da jokey yetitiriciliine yönelik Meslek Yüksek Okulu açlabileceini ve çnarl gençlerin de bu sayede atçla hem seyislik hem binicilik hem de jokey olarak katlm salayabileceini aktard.

lçede 200 kilometrelik köy grup yolunun ihale sürecinin tamamlandn anlatan Karalolu, dier ilçelerde olduu gibi çnarda da asfaltlama çalmalarnn tüm hzyla devam ettiini aktard.

Karalolu, öyle konutu:

Diyarbakrdan çkarken, ehitlik kava ile TRT kava arasndaki 16,4 kilometrelik ksm yapldnda hem Diyarbakra geli, hem Diyarbakrdan çk hem de Diyarbakr ile çnar arasndaki yolun nitelii son derece yüksek hale gelmi olacak. Nitelikli bir yol olacak. Scak asfalt olacak. Kaldrmlaryla, aydnlatmasyla, refüj çalmalaryla çada bir görünüm alacak.

KANALZASYON NAATI

lçe merkezinde kanalizasyon inaatnn ve içme suyu inaatnn tamamlandn ama yeni ebekenin henüz balanmadn belirten Karalolu, önümüzdeki aylarda evlere suyun yeni ebeke üzerinden verileceini bununla artma tesisinin yaplmasna yönelik olarak talimatlarn verildiini kaydetti.

çnarda DS tarafndan yürütülen ve Kral Kz Barajnda sulama faaliyetlerinin devam ettiini dile getiren Karalolu, ana kanaln tamamlandn, ilçe snrlar içerisindeki 15 bin hektarlk alann ana kanaldan sulanmasnn planlandn bildirdi.

Karalolu, u anda inaat devam eden 3 bin 900 hektarlk ksm ise 2021 ylnn mays aynda hizmete almay hedeflediklerini anlatarak, Geri kalan alanla ilgili de u anda ihale yaplm durumda. nallah yakn zamanda sözleme imzalanarak yer tespiti yaplacak. Verimli bir arazimiz var. nallah bölge sulandnda çiftçimiz, köylümüz tarmdan daha çok gelir elde etmi olacak. diye konutu.

Toplantya, Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan ile il ve ilçeden kurum müdürleri katld.

Vali Karalolu, toplantnn ardndan yetkililerden hipodrom hakknda bilgi ald, at hastanesi, atla terapi merkezleri ve 456 pansiyon ahrn bulunduu bölümleri gezdi.

Kaymakamla geçerek, Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçaç ile bir süre sohbet eden Karaloluna, Büyüknalçac tarafndan içerisinde 81 ilin toprann bulunduu küp hediye edildi.

Kaymakamlk ziyareti sonrasnda karlat çocuklara oyuncak hediye eden Karalolu, vatandalarla görütü.

Ana Sayfaya Git