Çınar’da vaka sayısı sıfırlandı

Diyarbakır'ın 76 bin nüfuslu Çınar ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede alınan sıkı önlemler ve vatandaşların bunlara uymasıyla vaka sayısı kalmadı.

Haberler 14.01.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticarette geçi noktas olan, günde binlerce aracn geçi yapt Diyarbakr- Mardin kara yolundaki çnarda Kovid-19 ile mücadelede sk tedbirler uygulanyor.

Camilerden ve resmi araçlardan sk sk uyar anonslar yaplan ilçede kamu kurumlarna HES koduyla giri yapmas, vatandalarn da maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralna harfiyen uymas sonuç verdi.

Vaka saysnn bir dönem 180lere vard ilçede iki günden bu yana yeni vaka belirlenmedi.

lçede vaka saysnn sfra inmesine katk sunan esnafa Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçac tarafndan teekkür belgesi verildi.

CDD BR MÜCADELE VERDK

Kaymakam Büyüknalçac 2020 ylnn dünya genelinde koronavirüsle mücadeleyle geçtiini, Türkiyede de bu kapsamda önemli tedbirler alndn dile getirdi.

çnarn nüfus ile alan olarak büyük bir ilçe olduunu ve uluslararas kara yolu üzerinde bulunduunu dile getiren Büyüknalçac, Kurallar uygulamak için tam manasyla ciddi bir mücadele verdik. u anda günlük vaka saymz sfra inmi durumda. nallah bunu devam ettirmeyi düünüyoruz. dedi.

Uygulamalar taviz vermeden gece gündüz yürüttüklerini ve sonuç aldklarn kaydeden Büyüknalçac, sadece yaptrmlarla deil çalma ekipleriyle, esnafla, vatandalarla omuz omuza temizlik, maske, mesafe kuraln yerine getirerek baary elde ettiklerini ifade etti.

Büyüknalçac, ilçeye bal 100 köy ile mahalle bulunduunu ve her bir yerleim yerinde bir görevli bulundurduklarn aktararak, öyle konutu:

Buralarda koronavirüsle ilgili uyarlar yaparken vatandalarn da kurallara uymasn saladk. Esnafa iç denetimlerini yapma konusunda gereken yönlendirmede bulunduk. Gelen müterilerin maske, mesafe ve temizlik konularna uymalarn saladk. Köylerimizi de içerisine alan bir harita çkarttk. Yaylma olan bölgeleri iaretledik. Koronavirüsün çevresini çembere alarak virüsü yok etmeye çaltk. Bu sistem de baarl oldu.

Büyüknalçac, yaplan çalmalara vatandalarn da gönüllü olarak katk sunduunu anlatarak, bu sorunun birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuabileceini vurgulad.

Kurallara uymaya gönüllü vatandalarmz var. Koronavirüsün ne kadar ölümcül bir hastalk olduunu, geçmiimizi ve büyüklerimizi silip götürdüünü anlattk. Geleneksel bir yapya sahip olan halkmz özellikle büyüklerini korumak için kendilerini korudu. Bizimle gönüllü mücadele verdiler. diyen Büyüknalçac, salgnla mücadeledeki bu baarya katk sunan salk çalanlar, güvenlik güçleri ve vatandalara teekkür etti.

ESNAFA TEEKKÜR BELGES

Büyüknalçac ayrca kurallara tam anlamyla uyan esnafa da teekkür belgesi verdiklerini belirtti.

Belge alan esnaf Rasim Karaca, ilçede faaliyet yürüten esnaf olarak yürütülen bu mücadeleye destek sunmaktan mutluluk duyduklarn ifade etti.

Mehmet Edip Batar da salgnla mücadelede her türlü tedbire dikkat ettiklerini, Kaymakamlk ve kamu kurum ve kurulular ile i birlii halinde hareket ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git