Çınar'da Yas Evi Polemiği!

Müftülüğün yaptığı Kur'an Kursu'nu HDP'li Belediye, "Taziye evi" gerekçesiyle yıkması tartışma yarattı. Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde 2016 yılında hizmete açılan cami ve Kur’an Kursu’nun duvarı belediye tarafından yıktırıldı. Belediye, yıkımını yaptığı yere taziye evi yapmak istediği öne sürüldü. HDP'li Çınar Belediyesinin uygulamasına tepki gösteren Çınar İlçe Müftülüğü, 'Mimari projede olmamasına rağmen Kur'an kursu yeri taziye yerine dönüştürüldü. Erkekler için yapılan taziye yerinin bir bölümüne duvar örülmek sureti ile bayanlara tahsis edilmek istenmiş ve maalesef Çınar Belediyesi tarafından gönderilen elemanlar tarafından yaptığımız duvarlar yıkılmış ve tamamen iyi niyetlerle yapmış olduğumuz bu girişimimiz engellenmiştir" açıklamasını yaptı.

Haberler 18.06.2017 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar lçesinde 2016 ylnda hizmete açlan cami ve Kuran Kursunun duvar belediye tarafndan yktrld. Belediye, ykmn yapt yere taziye evi yapmak istedii öne sürüldü. Tepki çeken uygulamayla ilgili lçe Müftülüünden de açklama geldi.

Diyarbakrn çnar ilçesinde belediye halkn tepkisini çeken bir ykm gerçekletirdi. HDPli belediye, 2016 ylnda inaat tamamlanarak hizmete giren Cumhuriyet Mahalesindeki Cami ve Kuran Kursunun duvarn ykt. Belediye ykmna kaar verdii yeri taziye evine dönütürmeyi planlyor.

Belediyenin tutumu hem vatandalar akna çevirdi, hem de tepkilere neden oldu. Yaz döneminin balamasyla çocuklarn Kuran Kursuna göndermeyi planlayan vatandalar ykm nedeniyle kullanlamaz hale gelen Kuran Kursu için belediyeye tepki gösterdi. Belediyenin tutumunu dini ve ibadet yerlerine kar tahammülsüzlük olarak deerlendiren vatandalar, devlet yetkililerini göreve çard.

Belediye, Kuran Kursu stemiyor

Hayrseverler tarafndan balanan arsa üzerinde ina edilen ve yine hayrseverlerin salad maddi kaynaklarla tamamlanan cami ve Kuran Kursunun projeye uygun olarak yaplmasna ramen belediyenin Kuran Kursu yerine kadnlara yönelik taziye evi yapmak için yktrld bildirildi.

Müflükten açklama geldi

lçede tepkilere neden olan uygulamayla ilgili lçe Müftülüünden açklama geldi. Yaplan açklamada, Hastaneler Camisi projesinde cami, erkekler için taziye yeri ve Kuran kursunun bulunduu bildirildi. naat yapm ilerinin çnar Cami ve Kuran Kursunu Yaptrma ve Yaatma Derneinin öncülüünde yaplmasnn uygun olaca konusunda anlamaya varld kaydedilen açklamada, dernee ait olan arsann cami inaat için yetersiz olduu, bu nedenle belediye ye bavurulduu ve yeil alann bir bölümünün cami inaat için tahsis edildii belirtildi. naatn, en alt kat Kuran kursu, orta kat erkekler için taziye yeri ve son kat cami olacak ekilde mutabk kalnd belirtildi.

Belediye engellemitir

Açklamada, unlar kaydedildi:

çnar Belediyesinin yer tahsisi ve taziye yerinin terifat dnda, bir kuruluk herhangi bir yardm ve destekleri olmamtr. Projede belirtilen ve Kuran kursu olarak bilinen bölümün bir akam oldu bitti ye getirilerek bayanlar için taziye yerine dönütürüldüü ve belediye tabelasnn asldn duyduumuzda, ilçe Müftülüü olarak gerekli giriimlerde bulunuldu.

Mimari projede olmamasna ramen Kuran kursu yeri taziye yerine dönütürüldü. Erkekler için yaplan taziye yerinin bir bölümüne duvar örülmek sureti ile bayanlara tahsis edilmek istenmi ve maalesef çnar Belediyesi tarafndan gönderilen elemanlar tarafndan yaptmz duvarlar yklm ve tamamen iyi niyetlerle yapm olduumuz bu giriimimiz engellenmitir.

Ana Sayfaya Git