Cinayet işlemiş gibi görüyorum

Diyarbakır’da son iki haftada korona virüs vakalarında ciddi artış yaşandı. Günde yüzün üzerinde yeni vakanın belirlendiği kentte esnaf, maskesiz dolaşan vatandaşlara tepki göstererek, maske takmadan dışarıda dolaşanları cinayet işlemiş gibi gördüklerini söyledi.

Haberler 03.07.2020 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Koronavirüs salgnndaki vakalarda son günlerde dikkat çekici düzeyde art yaanan Diyarbakrda esnaf, maskesiz dolaan insanlara tepki gösterdi. Sur esnaf, maske takmayan insanlar cinayet ilemi gibi gördüünü söyledi.

Günde yüzün üzerinde yeni vakann belirlendii kentte esnaf, maskesiz dolaan vatandalara tepki göstererek, maske takmadan darda dolaanlar cinayet ilemi gibi gördüklerini söyledi.

Maskesiz sokaa çkmann yasak olduu Diyarbakrda son iki hafta içerisinde korona virüs vaka saylarda yaanan art Salk Bakan Fahrettin Kocann gündeminde olduu gibi kentte bulunan esnaflarnda gündeminde. Kentin özellikle Sur ilçesinde vatandalarn maske takmadan dolat görüldü. Maskesiz dolaanlara 900 lira cezann kesildii kent, salgnda her gün yeni bir pik noktasn yayor.

CNAYET LEM GB GÖRÜYORUM

Maskesiz sokaa çkan kiilere tepki gösteren esnaf brahim Yalaz, vatandalar maske takmalar konusunda uyard. Yalaz, Lütfen maskelerinizi takn, Zaten korona virüs vaka saylarndan art olduunu Salk Bakanmz bizzat söyledi. Ben bir esnaf olarak maske takmayan kardelerimizi sanki cinayet ilemi gibi görüyorum dedi.

NSANLARIN HAKKINA GRMEYN

Maskesiz dolaan ve sosyal mesafe kurullarna uymayan vatandalara çarda bulunan Sur esnaf Adil Aydn da Siz kendi hayatnzdan ve kendi cannzdan vazgeçiyorsunuz ama lütfen baka insanlarn canna kast etmeyin. Tüm Diyarbakr halkna çarm lütfen maskelerinizi taknz. Maske takmak insanlarn hak ve hukukuna girmeyiniz anlamna geliyor. nsanlara bulatrmayn bu hastal. Baz kiilerde hastaln yok olduunu iddia ediyorlar. Ama inannz uanda hastanelerimizde younluk bulunmaktadr. Vaka saylar Diyarbakrda da fazladr. Bunun tek nedeni maskesiz dolamak, mesafe ve temizlik kurallarna uymamaktan kaynaklanmaktadr. Herkese çarm lütfen sosyal mesafe kurlarna uyunuz, temizliine dikkat ediniz, maskesiz dolamaynz ve insanlarn hak ve hukukuna girmeyiniz diye konutu.

5 KENTMZDE DKKAT çEKC ARTI

Diyarbakrda son günlerde yüzün üzerinde yeni vakann belirlendii kent, her yeni gün, pik noktasna ulayor. Salk Bakan Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantsnn ardndan yapt açklamada, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakrda günlük vaka saylarnda dikkat çekici düzeyde art yaandn bildirdi.

Ana Sayfaya Git