Cinayete kurban gitmiş

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, sulama kanalında başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş durumda bulunan Suriye uyruklu 27 yaşındaki İntizar Mustafa'nın, aile meclisinin aldığı kararla töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Haberler 22.01.2017 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yln son günlerinde Akçakalenin Arcan Mahallesinden geçen sulama kanalnda temizlik çalmas yürüten görevliler, bir kadn cesediyle karlat. Güvenlik güçlerinin yapt incelemede üzerinden kimlik çkmayan kadnn, bandan tek kurunla vurularak öldürüldüü saptand. Adli Tp Kurumu morguna kaldrlan cesedin yaplan incelemede ülkesindeki iç karklktan kaçarak Akçakaleye snan ntizar Mustafaya ait olduu saptand.

AMCA, DAYI VE KARDE GÖZALTINA ALINDI

Cinayete ilikin soruturma balatan jandarma, bölgedeki onlarca vatandan ve ilçedeki Suriyeden gelmi snmaclarn bilgisine bavurdu. Baz vatandalarn olay günü siyah renkli bir otomobili sulama kanal çevresinde gördüklerini söylemesi üzerine, jandarma aratrmasn bu yönde younlatrd.

Önceki gün sabah saatlerinde jandarma ihbar hattn arayan bir kii, Suriyeli kadnn öldüü gün sulama kanal çevresinde görülen siyah renkli otomobilin ilçe merkezindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde gizlendiini söyledi. Harekete geçen jandarma ekipleri gittii adreste gizlenen otomobile ulat ve otomobilin sahibi olduu ortaya çkan ölen kadnn days Abdulselam Mustafa, amcas Amad Mustafa ve kardei Umar Mustafay gözaltna ald.

Gözaltna alnan üpheliler yaplan sorgulamasnda suçlarn itiraf etti. Yaknlar, ülkelerinden göç ettikten sonra ntizar Mustafann bir akrabalarna kaçtn, bu kiinin de kendisini fuhua zorlamasyla geri döndüünü söyledi. ntizar Mustafann geri dönmesinin ardndan babas Ahmed Mustafann aile büyüklerini topladn ve infazna karar verildiini öne sürdü. Gözaltna alnan kardei Umar Mustafa tarafndan bana sklan tek kurun ile öldürülen ntizarn daha sonra days Abdulselam Mustafa ve amcas Amad Mustafa tarafndan sulama kanalna atld belirlendi.

Sorgulamasnda suçlarn itiraf eden 3 üpheli, ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan güvenlik önlemleri arasnda adliyeye sevk edildi. Bu arada aile meclisini toplayarak kznn infazna karar verdii ileri sürülen baba Ahmed Mustafann aranmasna ise devam ediliyor.

Ana Sayfaya Git