Cinsel istismar sanıklarını cezalandıran mahkeme: Çocuk kendi namusuna iftira atamaz

Diyarbakır’da 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan M.Ç.'yi 30 yıl, A.T.'yi ise 17,5 yıl hapis cezasına çarptıran 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, "Türk örf ve adetlerine göre bir kadının, özellikle de çocuk yaştaki bir kızın kendi namusuna da etki edecek bir iftirayı atması hayatın olağan akışına uygun değildir" dedi.

Haberler 27.07.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 16 yandaki kz çocuuna cinsel istismarda bulunmaktan M.ç.yi 30 yl, A.T.yi ise 17,5 yl hapis cezasna çarptran 3üncü Ar Ceza Mahkemesi gerekçeli kararnda, Türk örf ve adetlerine göre bir kadnn, özellikle de çocuk yataki bir kzn kendi namusuna da etki edecek bir iftiray atmas hayatn olaan akna uygun deildir dedi.

Diyarbakrn Balar lçesinde 26 Eylül 2015 günü, 16 yandaki kz çocuunu otomobiline bindirip, tenha bir yere götürerek cinsel istismarda bulunan ve bu nedenle haklarnda

çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan dava açlan M.ç. 30 yl, A.T. ise 17.5 yl hapis cezasna çarptrld. ki san cezalandran Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesi gerekçeli kararn açklad. Gerekçeli kararnda olay ayrntl bir ekilde açklayan mahkeme, madurenin soruturma aamasnda verdii ifade ile mahkemede verdii ifade arasnda bir çeliki bulunmadn kaydetti. Madur çocuunun anlatmlarnn güvenilebilir nitelikte olduu kaydedilen kararda, sank ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olmas nedeniyle itibar edilmedii ifade edildi.

FTRA ATMASININ GEREKTRR BR DURUM YOK

Hazrlanan darp raporuna göre madurenin sanklardan iddet gördüünün tespit edildii belirtilen kararda u ifadelere yer verildi:

Ayrca çocuk yataki madurenin sanklarla arasnda önceye dayal bir husumeti olmadndan sanklara iftira atmasn gerektirir bir durum bulunmad gibi, Türk örf ve adetlerine göre bir kadnn, özellikle de çocuk yataki bir kzn kendi namusuna da etki edecek bir iftiray atmas da hayatn olaan akna da uygun deildir.

Ana Sayfaya Git