Çirkin ifadeye suç duyurusu!

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik ifadeleri nedeniyle sanatçı Sezen Aksu hakkında, "dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 18.01.2022 - 02:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada arkc Sezen Aksu hakknda, ahane Bir ey Yaamak adl arksndaki Hz. Adem ve Hz. Havvaya yönelik sözleri nedeniyle Dini deerlere hakaret ve tahrik veya aalama suçundan Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunuldu.

çRKN SÖZLER

arkc Sezen Aksunun ahane Bir ey Yaamak adl arksndaki Selam söyleyin o cahil Havva ile Ademe sözleri yargya tand. Ankarada aralarnda avukat Mikail Ylmazn da bulunduu bir grup vatanda, Sezen Aksu hakknda suç duyurusunda bulundu.

SUç DUYURUSU

çkta adliye önünde grup adna açklama yapan avukat Mikail Ylmaz, Aksunun arksnda kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, Hz. Adem ve Hz. Havva hakknda aalayc ifadeler kullandn ileri sürdü. Bu ifadelerle Aksunun dini kiilikleri itibarszlatrmay hedeflediini belirten Ylmaz, Bu durum slam dinine inananlar bakmndan hakl bir öfke uyandrmtr. Nitekim üphelinin YouTube kanalnda, Facebook sayfasnda ve internet sitesinde birçok kii tarafndan üpheliye kar bir öfke olumutur dedi.

FADE ÖZGÜRLÜÜ OLAMAZ

Avukat Ylmaz, arkda geçen ifadelerin, ifade özgürlüü kapsamnda deerlendirilemeyeceini ifade ederek, Aksu hakknda Dini deerlere hakaret ve tahrik veya aalama suçundan suç duyurusunda bulunduk. nternet ortamnda yer alan yaynla ilgili olarak içeriin çkarlmas ve eriimin engellenmesi karar alnmasn talep ettik. Ayrca suçtan elde edilen gelir olduu için kazancn müsaderesini talep ettik ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git