Çobanlıktan dünya ismine

Diyarbakırlı gençlerin tarla ve çobanlıktan dünya kupasına uzanan başarısı

Haberler 25.05.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinin Tepe Dicle Ortaokulunda okuyan, tarlada çalarak, çobanlk yaparak ailelerine destek olan 3 örenci, beden eitimi öretmenlerinin yönlendirmesi ile baladklar kick boksta dünya kupasna uzanan baar salad.

Krsal Tepe Mahallesi$ndeki Tepe Dicle Ortaokulunda beden öretmeni ve kick boks antrenörü Uur Selçuk Öner, 3 yl önce yeteneini kefettii kz ve erkek 10 örenciyi kick boksa yönlendirdi.

Önerin, okulu brakma noktasnda iken aileleri ikna edilerek eitime kazandrlan, dezavantajl örencilerin de aralarnda olduu 10 örenciden oluturduu takm, 3 ylda Erzurum, Kütahya, Ordu, çorumda düzenlenen Türkiye ampiyonalarnda ve Adanadaki Cumhuriyet Kupas yarmasndan 5 altn, 7 gümü ve 8 bronz madalya ile döndü.

Takmdan 4 sporcu bo zamanlarnda tarm ve hayvanclkla geçimini salayan ailelerine destek olurken bir yandan da 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasna hazrland.

stanbulda 12-15 Maysta düzenlenen 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasna katlan 4 sporcudan Melike Fidan (14) yldz (kz) point fighting kategorisinde 42 kiloda birincilik, Emin Kaya (13) yldz (erkek) point fighting kategorisinde 47 kiloda üçüncü, Meyrama çelebi (15) ise yldz (kz) point fighting kategorisinde 46 kiloda üçüncülük elde etti.

DYARBAKIR VE ÜLKEMZ çN BÜYÜK BR BAARIDIR

Okulun beden eitimi öretmeni ve kick boks antrenörü Uur Selçuk Öner, AA muhabirine, bu büyük turnuvaya Diyarbakr ve ülkeyi temsilen 4 sporcuyla katldklarn, 3 sporcunun dünya derecesi elde ettiini söyledi.

Bir sporcumuz dünya kupas ampiyonu, dier 2 örencimiz de dünya kupas 3üncüsü oldu. Bu bizim için gurur verici, Diyarbakr ve ülkemiz için büyük bir baar. diyen Öner, bu çocuklarn köylerinde hayvanclkla urap ayn zamanda derslerine çaltn ve antrenman yaptn, bu artlarda büyük turnuvalara katldklarn belirtti.

Öner, sporcularn mücadelesinin çok büyük olduuna iaret ederek, öyle dedi:

çocuklarmzn azmi, kararllklar, istekleri, inançlar dorultusunda bizler de antrenörleri olarak bu ie inandk. Kimi çocuumuz hayvanclkla urayor kimi çocuumuz da tarlada çalyor. Bu ilerini yaptktan sonra antrenmana gelebiliyorlar. çocuklarmz köylerinde hayvan otlatyor, tarla sürüyor. Kimisi kardelerine bakyor. Buna ramen çocuklarn azmi ve kararll bizim için çok önemli.

KÖYDE YAARKEN 3 çOCUUMUZU BU SEVYELERE GETRDK

Bismil Halk Eitim Merkezi Müdürü Veysel Kaya ise ilçedeki yetenekli çocuklara destek verdiklerini belirtti.

Kaymakamln desteiyle Halk Eitim Merkezi kurslarnda destekledikleri sporcularn, katldklar uluslararas müsabakalarda Diyarbakra ve ülkeye getirdii baarlarn gururunu ve heyecann yaadklarn dile getiren Kaya, çalmalarmz devam edecek. Bu çocuklarmza sahip çkmaya devam edeceiz. diye konutu.

Kaya, Bir kzmz çobanlktan dünya birinciliine ulatrdk. Gerçekten kstl imkanlarla köyde yaarken 3 çocuumuzu bu seviyelere getirdik. Bu çocuklarmz köy ortamnda büyüyüp kstl imkanlarla bu baary salayabiliyorlarsa bu çocuklarmza destek çkld zaman gerçekten bayramz dünyada dalgalandrabilecek potansiyele sahipler. ifadelerini kulland.

ÜLKEM, BAYRAIMI TEMSL ETTM çN çOK MUTLUYDUM

Sporculardan Melike Fidan, ailesinin hayvanclkla uratn, bugüne kadar zor artlarda antrenman yaparak hazrland müsabakalarda farkl dereceler elde ettiini söyledi.

Son katld 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasnda birinci olduunu anlatan Fidan, Heyecanlydm ama baardm. Sevinçten gözlerimden yalar akyordu. Mutluydum. Ülkemi, bayram temsil ettiim için çok mutluydum. dedi.

Fidan, köyde anne ve babasna yardm ettiini, koyunlar otlattn belirterek, ayn zamanda da derslerine çaltn, kitap okuduunu, arkadalar ile spor yaptn aktard.

Sporu hiç aksatmadn dile getiren Fidan, köyde ya da evinin damnda azimle spor yapmay sürdürdüünü kaydetti.

Dünya Kupasndan üçüncülükle dönen Meyrama çelebi de hedefinin milli takma seçilmek olduunu belirtti.

Bayramz dalgalandrdm için kendimle gurur duyuyorum. Bo zamanlarmda aileme yardm ediyorum. Hayvanlar otlatyoruz. Tarlada derslerimize de çalyoruz. Eitimimizi yarda brakmyoruz. ifadelerini kullanan çelebi, hem spora hem de eitime devam ettiklerini aktard.

Emin Kaya ise 3üncü seçildiini duyduunda mutluluktan gözyalarna hakim olamadn anlatarak, hedefinin milli takma seçilerek uluslararas müsabakalarda Türk bayran dalgalandrmak olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git