Çocuğumu HDP'den istiyorum

Evlat nöbetindeki babadan HDP'li Güzel'e tepki "Oğlumun hakkı senden sorulur" derken, eyleme yeni katılan Anne Çİğdem Adak, "Çocuğumu HDP'den istiyorum."dedi.

Haberler 14.01.2022 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 8 yl önce 17 yandayken kaçrlan olu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, PKKl teröristle fotoraflar ortaya çkan HDPli Milletvekili Semra Güzele tepki göstererek, Bu hak sizden sorulur, Fatih Demirin hakk senden sorulur dedi. anlurfann Siverek ilçesinden, 17 yanda daa götürülen olu Enes için gelen anne çidem Adak da oturma eylemine dahil oldu. Adak, çocuumu HDPden istiyorum. dedi.

DYARBAKIR-Diyarbakrda çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyen aileler, 3 Eylül 2019dan itibaren HDP l Bakanl önünde 865 gündür sürdürülen nöbette Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 33 olurken, dün bira ile daha eyleme katld.

ALELERN EYLEM

Diyarbakrn Hani ilçesinden 2014 ylnda kaçrlan olu için Fatih için nöbet tutan Abdullah Demir, PKKl teröristle fotoraflar ortaya çkan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzele tepki gösterdi.

Olunun 17 yanda kaçrldn belirten Demir, Diyarbakr HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzele sesleniyorum; gidip PKKlyla birlikte fotoraf çekiyorsun. Sen Allahtan korkmuyor musun? Sen Abdullah Demiri niye görmüyorsun? Benim çocuumu götürüp daa mahkum ediyorsun sonra da gidip PKKl ile fotoraf çekiyorsun. Bugün de Mecliste milletvekilisiniz. Bu hak sizden sorulur, Fatih Demirin hakk senden sorulur. Nasl ki cierimizi yaktnz, Allah da sizin cierinizi yaksn. Buradan herkese sesleniyorum; artk bizi görün. Oluma da sesleniyorum; kaç gel, Türk adaletine teslim ol. Bak 33 çocuk geldi, devlet hiçbirine kelepçe vurmadan anne- babalarna teslim etti. Bize de bu sevinci yaat. Seni kandrp götürmüler. Gel ana ocana, bu hasret bitsin. Bak 2,5 yl geçti, buradayz. Bunlar bizi görmüyor. Sizi nasl oraya mahkum ettilerse bizi de buraya mahkum ettiler diye konutu.

BR ALE DAHA KATILDI

Buarada, anlurfann Siverek ilçesinden, 17 yanda daa götürülen olu Enes için gelen anne çidem Adak da oturma eylemine dahil oldu.

Anne Adak, gazetecilere, olunun tekstil sektöründe çalrken daa götürüldüünü belirterek, evladna kavumak istediini söyledi.

çocuklarn ve gençlerin kandrldn dile getiren Adak, çocuumu HDPden istiyorum. dedi.

Adak, oluna seslenerek, Olum korkma her zaman devlet yanmzda. Bir yolunu bul, kaç gel. çocuklarmz kandrmasnlar, ellerini çocuklarmzn üzerinden çeksinler. çocuumu geri istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git