Çocuğumu istiyorum!

Evlat nöbetindeki anne: Çocuğumu sizin için o yaşa getirmedim

Haberler 23.06.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 229 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 659uncu günde de sürüyor. Bitliste, 2015 ylnda üniversite örencisiyken, kaçrlan kz Fadime için evlat nöbetine devam eden Hatice Levent, Bu HDP denilen, PKK denilen lanet, bizim çocuklarmzdan ne istiyor? Kendi çocuklarn götürsünler. Bizim çocuklarmz brakn. Ben çocuumu sizin için o yaa getirmedim dedi.

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, 2 yl önce 21 Austosta kayboldu. Olunun teröristler tarafndan daa kaçrldn düünen Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Hacire Akarn almadan gitmeyeceini söyledii olu Mehmet Akar, eylemin 3üncü gününde ortaya çkt. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptrld. Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 659 gündür devam eden eyleme katlan aile says, 229a ulat. Eylem süresince Hacire Akarn yan sra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarna kavutu.

FADMEM ALMADAN BURADAN GTMYORUM

Bitlis Eren Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü 2nci snf örencisiyken, 2015 ylnda kaçrlan Fadime için Kütahyadan gelen ve eylemini sürdüren Hatice Levent, kzna teslim olmas çarsnda bulundu. Kzna kavumadan eyleminden vazgeçmeyeceini aktaran Levent, Fadimemi almadan bu kapdan gitmiyorum. Bizim çocuklarmz maaralara götürdüler. Ellerindeki kalemleri attrp silah verdiler. Bizim çocuklarmzn suçu ne? Biz çocuklarmzn acsyla kavrulup, yanyoruz. çocuklarmzn üstünden ellerinizi çekin. Biz yavrularmz istiyoruz. Bu HDP denilen, PKK denilen lanet, bizim çocuklarmzdan ne istiyor? Kendi çocuklarn götürsünler. Bizim çocuklarmz brakn. Ben çocuumu sizin için o yaa getirmedim. Bizim çocuklarmz maaralardan çkarn, çocuklarmz yanmza yollayn. Ben çocuumun anne deyiini, kokusunu özledim. Fadimem eer ki beni duyup, görüyorsan kaç, gel yavrum. Arkadalarnn elini tutarak hepiniz gelin diye konutu.

Ana Sayfaya Git