Çocuk hastanesinde muayene kuyruğu!

Çocuklardaki salgın ve doktor yetersizliği hastanelerde gece yoğunluğuna neden oldu

Haberler 08.11.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn soumasyla birlikte özellikle çocuklarda görülen üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle aileler hastanelerde büyük younluk oluturdu.

Havalarn soumasyla beraber çocuklar bata olmak üzere birçok kiide üst solunum yolu enfeksiyonu ikyeti ba gösterdi.

Özellikle yüksek ate, bulant, titreme ve eklem yerlerinde ar-sz ikayetleriyle hastanelerin acil servislerine bavuran hastalar, gece yarlarna kadar hastane koridorlarn bo brakmad.

Souk algnl diye tabir edilen enfeksiyon ikayetlerinin artt bu dönemde özellikle hastanelerin acil servislerinde younluk yaanyor.

çOCUKLARDA SALGIN HASTALIK

Benzer bir younluk da Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde gece saatlerinde yaand. Younluun bir sebebinin de görev yapan 2 doktordan birinin youn bakm servisine çkmasndan kaynakland örenildi.

Yaanan younlua nispeten doktorlarn yetersiz kalmas, hasta ve hasta yaknlarn madur etti.

Vatandalar, nüfusu 2 milyona yaklaan bir kent için çocuk hastanesinin acil servisinde sadece 2 doktorun bulunmasnn salk alannda Diyarbakrn snfta kaldna iaret ettiini söyledi.

Yüksek ate ikayetiyle hastalarn getirdiklerinin belirten vatandalar, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde saatlerce sra beklediklerini kaydetti. Vatandalar, özellikle salgn hastalk dönemlerinde ilgili birimlerin gerekli tedbirleri almalar gerektiini belirtti.

Diyarbakrn geneline hizmet veren bir hastane için nöbetçi braklan doktor saysnn yetersiz olduunu dile getiren hasta yaknlar, yetkilileri göreve davet etti.

Ana Sayfaya Git