Çocuk üniversitesi

Diyarbakır'da bir ilk Çocuk Üniversitesi projesi başladı

Haberler 19.08.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda genç nüfusun youn olarak bulunduu Yeniehir ilçesinde gençlere yönelik yatrm yaplmaya devam ediliyor.

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimatlar ile Fabrika Mahallesinde bu kez çocuklar için içerisinde çocuk Üniversitesi ve çocuk Yaam Park inas balyor. Fabrika Mahallesinde yapmna balanacak olan çocuk Üniversitesi ve çocuk Yaam Parknn ilçeye yeni bir vizyon kazandrmas hedeflenen proje ile çocuklarn hem eitim almalar hem de elenmeleri salanacak.

çOCUK ÜNVERSTES

TÜKin 2020 verilerine göre 97 bin 870 genç nüfusa sahip olan Yeniehir ilçesinde çocuk ve gençlere yatrm yapmay sürdüren Bakan Beikçi, çocuklara özel bir parkn daha ina edileceini açklad. Küçük yata alnan nitelikli bir eitimin ülkenin kaderini belirlediini belirten Bakan Beikçi, bu nedenle çocuklarn iyi eitim almalarn ve elenirken örenmelerini desteklediklerini kaydetti.

Bakan Beikçi, Fabrika Mahallemizde 5 bin 600 metrekare alana çocuk Yaam Park ina ediyoruz. Parkmzda ehrimizin ilk çocuk Üniversitesi ile ilk Bebek ve çocuk Kütüphanesini kuracaz. çerisinde macera parkuru, oyun alanlar ve yeil alanlaryla çocuklarn ilgi oda olacaktr. Fabrika Mahallesinde yer alacak bu proje Yeniehir Belediyesinin minik sakinlerine armaandr dedi

Gelecein öretmenlerine layk bir mekan

Öte yandan Bakan Beikçi, inaatna balanacak olan çocuk Yaam Park projesinin tasarm ve elenceli iç mimarisiyle gelecein mühendislerine ve öretmenlerine layk bir park mekan armaan edecek olmann mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git