Çocuk Yaz Kampı başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, 90 çocuğun katılımıyla Hazar Gölü kıyısında başladı.

Haberler 14.07.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 hafta boyunca devam edecek olan hizmetten toplam 700 çocuk yararlanacak. çocuk Yaz Kampna giden çocuklar hem tatil yapyor hem de kiisel, fiziksel ve zihinsel gelimelerine katk sunan atölyelerde zaman geçiriyor.

Büyükehir Belediyesinin, imkan olmayan ailelerin çocuklarna tatil yapma imkan sunmak amacyla düzenledii 12. çocuk Yaz Kamp, Hazar Gölünün kysnda bulunan Elazn Maden ilçesine bal Gezin Mahallesinde balad. Her hafta yenilenen gruplarla devam edecek olan ve haftada 90 çocuun faydalanaca çocuk Yaz Kamp, 8 hafta sürecek. 10 Eylülde tamamlanacak kamptan, 700 çocuk faydalanacak. çocuk Yaz Kampndan yararlanmak isteyen 9-14 ya aralndaki çocuklar, Sümerpark Ortak Yaam Alan içinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Bakanl çocuk ube Müdürlüünde kayt yapabilirler.

Büyükehir karlyor

Büyükehir Belediyesi, çocuk Yaz Kamp uygulamas kapsamnda dezavantajl ve risk altnda bulunan çocuklara birer hafta tatil yaptryor. Di frças, macun, ayakkab, ort, tiört, apka, terlik, havlu gibi kullanlabilecek her malzemenin içinde bulunduu çantay, kamp giriinde çocuklara veren Büyükehir Belediyesi, hastalklara kar da bir hemire ve salk arac ile 24 saat çocuklara hizmet veriyor.

90 çocukla balad

çocuk Yaz Kampnn start 90 çocuun katlmyla verildi. Yaplan çalmalar sonucu belirlenen 90 çocuk, Büyükehir Belediyesine ait otobüslerle Hazar Gölü kysndaki çocuk Yaz Kampna götürüldü. Kampta kurulan konteynerlere yerletirilen çocuklar, 6 gün boyunca eitmenler eliinde hem tatil yapyor hem de kiisel, fiziksel ve zihinsel gelimelerine katk sunan atölyelerde zaman geçiriyor. çocuklar, 6 günlük tatilin ardndan yine otobüslerle Diyarbakra getirilerek ailelerine teslim ediliyor.

Ana Sayfaya Git