Çocuklar ameliyata akülü arabayla gidecek

Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanlığı tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Çocuk Cerrahi Kliniğine akülü araba bağışlandı.

Haberler 17.03.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Akülü araba ube Bakan Nurhak Ensariolu tarafndan törenle çocuk Cerrahisi Kliniine teslim edildi. Teslim törenine Hastaneler Bamüdür Uzman Yaar Aslan, çocuk Cerrahisi Öretim Üyesi Doç. Dr. Hanefi Okur, Yrd. Doç. Dr. Serkan Aslan ve Bahemire Rahime Atl katld. Ensariolu, DÜ Tp Fakültesi Hastanesi çocuk Cerrahi Kliniinde tedavi görmekte olan çocuk hastalar için bir adet akülü araba bata bulunduklarn belirtti. Ensariolu, Bu vesileyle belki bir çocuk hastay mutlu etmi oluruz. çocuklar mutluysa bütün dünya mutludur. Bu ba Diyarbakr Salk -Sen ubesi üyelerinin destei ile yaplmtr. Hizmetin sunumunda bulunan hastane yönetimimize ve Diyarbakr halkna hayrl uurlu olmasn dileriz dedi.

çocuklarn sevinci bizleri de sevindirir

Hastaneler Bamüdürü Uzman Yaar Aslan, hastanede tedavi gören çocuk hastalarn geçirecekleri operasyonlar için ameliyathaneye giderken yaadklar korku ve endieyi bu akülü arabann azaltacan ifade etti. Aslan, Bu Akülü araba, ameliyat olacak çocuklarn moral ve motivasyonlarn artrma ve psikolojik olarak rahatlamalar açsndan önemlidir. çocuklarmz ameliyathaneye girerken akülü araba ile elenerek, sevinerek gitmeleri bizleri de sevindiriyor. Diyarbakr Salk- Sen ube Bakanlnn hastanemize bata bulunduu bu akülü araba için ube Bakan Nurullah Ensariolu ve katk sunan üyelerine çok teekkür ederiz diye konutu.

çocuklar korkunca bizde endieleniyorduk

Klinikte tedavi gören çocuk aileleri ise, çocuklarmzn sedye yerine akülü araba ile gülerek ameliyathaneye gitmeleri bizi de rahatlatyor. çocuklarmz sedye üzerinde ameliyathaneye giderken çok korkuyorlard, onlarn o korkusu bizleri de üzüyor ve endielendiriyordu. Akülü araba sayesinde çocuklarmz bu korkuyu atlatacak. Bu uygulama gayet güzel oldu. Emei geçenlere teekkür ederiz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git