Çocuklar neden hastalanıyor?

Diyarbakır’da son 1 aylık süre zarfında bilinmeyen bir nedenden dolayı çocuk hasta sayısında artış yaşanıyor.

Haberler 17.06.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kent genelinde son 1 aylk süreç içerisinde ba ars, kusma, ishal ve yüksek ate ikayetleriyle hastaneye bavuranlarn says artt. Hastalarn çounun baklk sistemlerinin zayf olmasndan kaynakl çocuklardan olutuu belirtildi.

HASTANELERDE YOUNLUK GÖZLENYOR

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Acil Servis Bölümünde younluk gözlendi. Hasta saysndaki artn kentteki dier hastanelere yansd da belirtildi. Hastaln neden kaynaklandna ilikin bilgi edinilmedi.

EBEKE SUYUNDAN MI KAYNAKLANIYOR?

Kentte hastaln ebeke suyundan kaynaklandna dair yaygn bir kan var. Konuya ilikin aradmz DSK yetkilileri iddialar yalanlad. Kendilerine ayn ikayette çok sayda telefon geldiini bildiren yetkililer, böyle bir durum olmas halinde konuya ilikin açklama yaplacan ifade etti.

SES: HASTA SAYISINDA ARTI VAR

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Ebakan iyar Güldiken, kentte hasta saysnda art yaand bilgisini teyit etti. shal ikayetinin fazla olduunu dile getiren Güldiken, hastaln yetikinlerde de görüldüünü kaydetti.

SUYUN ANALZ YAPILMALI

Hastaln nedenine ilikin teyit edilmi bir bilgiye sahip olmadklarn ifade eden Güldiken, yurttalarn ebeke suyuna iaret ettiini, bu nedenle suyun analizinin yaplmas gerektiini vurgulad. Ciddi bir halk sal sorunuyla kar karya olabileceklerini kaydeden Güldiken, bir an önce adm atlmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git