Çocuklarımızı istiyoruz

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 163üncü gününe girdi.

Souk havaya ramen bekleyiini sürdüren annelerden Saadet Ödümlü, yapt açklamada, olu Yusufun daa kaçrldnda henüz 16 yanda olduunu söyledi.

Eylemi sürdürmekte kararl olduunu dile getiren Ödümlü, Olum gelmeden gitmem. Allahn izniyle bütün çocuklar gelecek. Olumu burada bekleyeceim. Allah, devletimizi bamzdan eksik etmesin, Cumhurbakanmzdan raz olsun. dedi.

Ödümlü, teslim olan çocuklarn ailelerine kavutuunu ifade ederek, Umudumuz artyor, inallah hepsi gelir. diye konutu.

Olunu çok özlediini anlatan Ödümlü, oluna teslim olmas çarsnda bulundu.

- O ailenin adna çok sevindim

Cemile Erdoan da 16 yandayken HDP tarafndan piknik bahanesiyle daa götürülen olundan bir daha haber alamadn söyledi.

Eylemlerini kararllkla sürdüreceklerini belirten Erdoan, çocuumuzu alana kadar eylemden vazgeçmeyeceiz. Bu acy 6 yldr çekiyoruz. Ne gecemiz ne gündüzümüz ne bayrammz var. ifadelerini kulland.

Erdoan, dün bir ailenin daha evladna kavumasnn kendileri için umut olduuna iaret ederek, nallah bizim evlatlarmz da gelir, biz de evladmza kavuuruz. O ailenin adna çok sevindim. eklinde konutu.

Anne Esmer Koç, kz Zeynepin 15 yandayken daa götürüldüünü, 7 yldr ondan haber alamadn bildirdi.

Her gün alyorum. Gece gündüz nedir bilmiyorum. diyen Koç, Kzm HDP ve PKKdan istiyorum. Kzm ameliyat olmutu. Ayandaki 4 dikii çkaramadan kzm götürdüler. Bu eylemden vazgeçmiyorum, kzm istiyorum. Kzmn yeri da deildir. Ayptr, kzlar daa çkaryorlar. ifadelerini kulland.

Baba Celil Begda ise olunun 9 ay önce kaçrldn ancak bu sürenin kendisine 9 yl gibi geldiini belirtti.

Evlatlarna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceklerini belirten Begda, unlar kaydetti:

Vazgeçmek yok. Bu yola ba koydum. (PKK) çözüldü, inallah bunlarn sonu gelecek. çocuklarmz yava yava gelecek. 6. çocuumuza kavutuk. Sanki benim çocuum geldi. Yeter ki gelsinler. (PKK) Panik içindeler, inallah hepsi bitecek, herkes ailesine kavuacak.

Begda, çok özlediini belirttii oluna teslim olmas çars yapt.

Ana Sayfaya Git