Çocuklara koruma geldi

Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında cezaevlerindeki çocuklar için iş birliği protokolü imzalandı

Haberler 28.07.2021 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceza infaz kurumlarnda annelerinin yannda kalan çocuklar ile 18 ya altndaki hükümlü, tutuklu ve denetimli serbestlik yükümlüsü çocuklarn psiko-sosyal geliimlerine destek olmak amacyla Adalet Bakanl ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl arasnda i birlii protokolü imzaland.

Adalet Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakanlk ile Sosyal Hizmetler ve çocuk Esirgeme Kurumundan Sorumlu Devlet Bakanl arasnda 2002de i birlii protokolü imzaland, yeni protokolle de çocuklarn eitim, barnma ve ayni ihtiyaçlarn karlamak için yaplan ortak çalmalarn kapsam geniletildi.

Yeni protokolle, iki bakanln tara tekilatlar arasnda yaplacak ilemler standart hale getirildi, annesinin yannda kalan 0-6 ya grubu çocuklarn özel kre ve gündüz bakmevi hizmetinden ve kurum dnda yaplacak sosyal kültürel faaliyetlerden yararlandrlmas da daha sistemli ekilde düzenlendi.

ALELER VE BAKIM

Protokole göre, salverilme sonrasnda, ailesine veya bakm verecek bir yaknna teslim edilemeyecei deerlendirilen 12-18 ya aras çocuk tutuklu ve hükümlülerin, uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanmalarna imkan salanacak.

Denetimli serbestlik kapsamnda bulunan yükümlü çocuklar ise ihtiyaçlar dorultusunda uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanacak.

Ebeveynlerinden bir ya da ikisi Ceza nfaz Kurumunda bulunan, kendilerine bir yaknlar tarafndan baklan çocuklar da bu protokol kapsamndaki faaliyet ve hizmetlerden yararlanacak. Bu kapsamda ebeveyn eksiklii, sosyal çevrenin deimesi gibi sorunlarla karlaan çocuklarn ihtiyaçlar, ebeveynlerle yaplan görümeler çerçevesinde giderilmeye çallacak.

Ana Sayfaya Git