Çocuklarımızı HDP’den istiyoruz

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Haberler 27.06.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 298. gününe girdi.

Daa kaçrlan olu Roata kavuabilmek için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çifçi, bir evladnn terör örgütü PKK tarafndan katledildiini dier çocuunun daa kaçrldn söyledi.

çadrda 298 gündür evlatlar için mücadele verdiklerini aktaran çifçi, öyle konutu:

Yaz, k bilmiyoruz. Hep bu çadrn altnda bu mücadeleye devam ediyoruz. çocuklarmz için buraya geldik. çocuklarmz HDP ve PKKdan istiyoruz. Olum 16 yandayd, kandrarak daa götürdüler. 6 yldr bu acy bize yaatyorlar. Biz anneyiz. Önümüzde bayram var. Bu bayram çifte bayram yapalm. Bu bayram Allahn izni ve devletimizin gücüyle inallah bütün anneler evlatlarna kavuur.

HDPDEN STYORUZ

Anne Songül Altnta da PKKl teröristlerin kaçrd olu Müslümü almadan oturma eylemine son vermeyeceini belirtti.

Altnta, 6 yl önce PKK olumu kaçrd. Olumu HDP ve PKKdan istiyorum. PKK ve HDPyi Allaha ikayet ediyorum. Evladm getirsinler, yoksa iki cihanda elim onlarn yakasnda olacak. Yeter artk, biraz vicdan varsa bu bayramda çocuumuzu bize göndersinler. ifadelerini kulland.

Diyarbakrdan 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için eylem yapan Ömer Tokay da çocuunun kandrlarak daa götürüldüünü anlatt.

çocuuna kavumak için eylemi sürdürmekte kararl olduunu vurgulayan Tokay, sözlerini öyle sürdürdü:

Avrupa Birliine sesleniyorum. Gelsinler bizimle birlikte olsunlar. Bu çocuklar bu zalimlerin elinden kurtaralm. Olum, gel, adalete teslim ol. 13 kii geldi, ailelerine kavutu. Kurban Bayram yaklayor, sensiz bayram olmaz. Gel birlikte bu bayram yaayalm.

Ana Sayfaya Git