Çocuklarımızı istiyoruuuz

Evlat nöbetindeki baba: HDP ve PKK'dan çocuklarımızı istiyoruz.

Haberler 11.10.2021 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 236 ailenin evlat nöbeti, 769uncu günde de sürüyor. 6 yl önce olu Doann eline silah verildiini söyleyen Hac Güger HDPden ve PKKdan çocuklarmz istiyoruz. Sadece kendi çocuum için deil, dada bir çocuk kalmayana kadar bu mücadeleye devam edeceiz dedi.

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen ve 769 gündür HDP l Bakanl binasnn önünde oturma eylemini sürdüren ailelerin says 236 oldu. 3 Eylül 2019dan bu yana 32 aile evlatlarna kavutu.

çOCUKLARIMIZIN ELNE SLAH VERMLER

Sur ilçesi yaayan ve oturma eylemine balayan Hac Güger, ei Sultan ile birlikte 6 yl önce kaçrlan olu Doann yolunu gözlüyor. 20 yandaki evladnn eline silah verdiklerini söyleyen baba Güger 3 yla yakndr burada evlat nöbeti tutuyoruz. Diyarbakr anneleri ve babalar, bu nöbet için dünyaya ve d güçlere kar büyük bir destan yazd. HDPden ve PKKdan çocuklarmz istiyoruz. Sadece kendi çocuum için deil, dada bir çocuk kalmayana kadar bu mücadeleye devam edeceiz. Hiç uruna, d güçlere hizmet edenler için; ellerine silah tututurulmu çocuklarmz devletimize kar savatrlyor. çocuklarmzn elinde kalem olmas gerekirken, silah vermiler. çocuklarmz kandrp HDP Diyarbakr il Bakanlna getirip, kandrarak, daa götürüp devletimize kar kkrtyorlar. Oysa bu devlet; hepimizin devleti, bayrak hepimizin bayradr. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve topraklar hepimizin vatandr. Bütün evlatlarmz, burada mücadele veriyoruz ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceiz. Evladma çarm udur; bir an önce güvenlik güçlerine teslim olsun, gelsin annesinin kardelerinin yanna, kendi vatanna dönsün. Benim isteim budur ve bütün çocuklara da ayn ekilde çarda bulunuyorum, gelsinler, devletimiz büyük bir devlettir. Allah, hiçbir zaman devletimize zeval vermesin, çünkü bir insann devleti ve vatan olmazsa, o insan bir hiçtir. Bunun için mücadele ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git