Çocuklarımızı kandırdılar!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 12.06.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 283üncü gününe girdi.

Oturma eylemini balatan ailelerden Süleyman çetinkayann ablas Zekiye Bozda, kardeine kavuuncaya kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

30 Austos 2019da kardeim HDPliler tarafndan kandrlarak daa götürüldü. 3 Eylül 2019da da biz bu eylemi balattk. 283 gündür biz buradayz. Hiç bir ekilde vazgeçmedik, bekliyoruz. 0ifadelerini kullanan Bozda, kardeine de güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulundu.

Zekiye Bozda, Kardeim ne olur gel, teslim ol. Bizim dayanacak gücümüz kalmad. Pimansn biliyorum. Gelmek için frsat aryorsun. Bütün ailelerin çocuklarnn gelmesini istiyorum. nallah buradaki bütün ailelerin çocuu dada kalmayacak. Hepsi beraber gelir teslim olur.

Daa kaçrlan kz Ceylan için Bursadan gelerek eyleme katlan anne Türkan Mutlu da 6 yldr kzndan haber alamadn belirtti.

çocuuna kavuan 13 ailenin yaad duyguyu tatmak istediini dile getiren Mutlu, kznn stanbuldan HDP Diyarbakr il binasna getirildiini ve buradan terör örgütüne teslim edildiini aktard.

Türkan Mutlu, öyle konutu:

Bu çocuklar HDPnin araclyla u anda dada. Benim çocuum 6 yldr orada. Hayatmz, umudumuzu, hayalimizi elimizden aldlar. Bizi burada, çocuklar da dada mahkum ediyorlar. Evladm istiyorum. Kzm ne HDPye, ne PKKya brakmayacam.

Ana Sayfaya Git