'Çocuklarımızı Müslümanca yetiştirmek zorundayız'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, yetişkinler için "Camilerde Kur'an Öğrenimi" başlatma çağrısı üzerine Diyarbakır İl Müftülüğü açıklamalarda bulundu.

Haberler 24.11.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fani hayat anlamlandrmann tek yolunun rehberimiz olan Kuran- Kerim ile bütünlemek, Kuran- Kerimi örenmek ve öretmek olduunu hatrlatan Diyarbakr l Müftüsü Selim Karabayr, yeryüzünde var olan fitnenin sebebinin, insanlarn iman hususunda eksik olmalar ve ahlaki deerlerini yitirmelerinden kaynaklandn söyledi.

Yetikinler için Camilerde Kuran- Kerimi Örenme çars üzerinde açklamalarda bulunan Karabayr, Hangi felsefe ideolojisine düerse düsün ahlak ve gönül temizliini, akl ve gönlü en güzel ekilde kullanmay tarif eden imandan ve Kurandan baka bir çkmz yok. Devletimizin birlii, Ümmet-i Muhammedin dirlii ve kendi ailemizin selameti açsndan Kuran öretmekten baka çaremiz yok. dedi.

KURAN KURSLARIMIZIN çOALMASI çN HAYIRSEVERLERN KULAKLARININ çINLAMASINI STYORUZ

Karabayr, Diyanet leri Bakanlmzn emriyle tarada yapm olduumuz hizmetlerimiz var. Ya snr ve bahaneler de kalmad. Bir kimsenin kalkp Kuran örenemiyorum bahanesi yok artk. htiyaç odakl kurslar açabiliyoruz. 8-10 kii bir araya gelip müftülüe müracaat ettiklerinde Biz Kuran örenmek istiyoruz dediklerinde onlara hafta içi her gün 6 saat ders verebiliyoruz. Kendilerine ders vermek zorundayz. eklinde konutu.

Karabayr, Diyarbakrda salgn öncesinde 40 bine yakn kadnn ihtiyaç odakl C ve D grubu Kuran kurslarnda çok rahatlkla ders aldklarn, yllarca Kuran örendiklerini ve kendilere sosyal bir alan bulduklarn söyledi.

Karabayr, Depresyon rahatszl olan ve ilaç kullanan kardelerimiz Kuran kurslarmz vesilesiyle ilaçlarn kullanmay braktlar. çocuklarmz için açlm ve resmi olan 4-6 ya grubu Kuran kurslarmz var. Kuran kurslarmzn çoalmas için hayrseverlerin kulaklarnn çnlamasn istiyoruz. Eer onlar yardmc olup yaparlarsa snfn birinde anne, dierinde de çocuklar rahatlkla ve güvenli yerde dinlerini örenebilir ve elenebilirler. diye belirtti.

KEND çOCUKLARIMIZI SYAS VE AHS KAYGI TAIMADAN MÜSLÜMANCA YETTRMEK ZORUNDAYIZ

4- 6 ya grubu çocuklarn daha çok önem arz ettiini dile getiren Karabayr, çocuklarmz çok küçük yata din hususunda sureleri ezberleyebiliyor, temel dini bilgileri çok güzel bir ekilde alabiliyorlar ve en önemlisi de ahlaki deerleri öreniyorlar. Her felsefe ve her din kendi evladn yetitirir. Biz Müslümanz, kendi çocuklarmz siyasi ve ahsi kayg tamadan Müslümanca yetitirmek zorundayz. çocuk 6 yandan 60 yana kadar dini bir eitim almasa bile 6 yanda bir senelik gitmi olduu kursta ibadet hayatn yönlendirebilecek kadar dini bilgiler edinebiliyor. ifadelerini kulland.

KEND NESLMZ YETTRMEDEN AHLAK DEERLERMZ OTURTAMAYIZ

Karabayr, konumasna u ekilde devam etti:

Kendi neslimizi yetitirmeden ahlaki deerlerimizi oturtamayz ve insanlar artk bunun felsefesini yapmasnlar. nsanlar bu konuda siyasi ve ftrata ters konuuyorlar. Bugün yeryüzünde adaleti, kul hakknn bitmesini, yalann ve iftirann, ahsi ve siyasi kayglarla insanlar dolandrmann ve kullanmann kalkmasn istiyorsanz salam ve ahlakl bir nesil yetitirmek durumundasnz. Din ve iman gerçeini kimse inkr edemez. slam, insann en fazla ihtiyaç duyduu manevi bir olgudur ve ekmek-su gibidir.

Modern hayatn çlgnlk seviyesine geldiini söyleyen Karabayr, Diyanet leri Bakanl tara tekilat olarak imamlarmzla, Kuran kursu hocalarmzla, vaizlerimizle ve bütün personelimizle halkmzn emrindeyiz. Bir imam ylda en az 100 saat ya snr olmakszn ders vermek zorunda ve verebilir. Cumartesi ve Pazar da dhil olmak üzere 7 gün 24 saat halkmzn emrindeyiz. dedi.

Ana Sayfaya Git