Çocuklarımızı serbest bırakın

Doğu ve Güneydoğu'da değişik tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis ve asklerin aileleri, Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında, çocuklarının serbest bırakılması için PKK'ya çağrıda bulunurken, devletten de yardım istedi.

Haberler 23.06.2017 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydouda deiik tarihlerde terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan polis ve asklerin aileleri, Diyarbakrda düzenledikleri basn toplantsnda, çocuklarnn serbest braklmas için PKKya çarda bulunurken, devletten de yardm istedi.

PKK terör örgütü mensuplarnca deiik tarihlerde kaçrlan polis ve askerlerin aileleri Diyarbakrda nsan Haklar Derneine (HD) bavuruda bulunarak, çocuklarnn serbest braklmalar için basn toplants düzenledi. HD Diyarbakr ubesine bavuran 13 aile, dernein arabulucu olmasn talep etti.

çOCUKLARIMIZI BIRAKIN

Toplantda konuan HD Genel Bakan Yardmcs Raci Bilici, PKKya, kaçrlan güvenlik güçlerinin serbest brakmas için çarda bulunarak öyle dedi: Daha önce de PKKnn kaçrd kamu personellerinin serbest braklmalar için giriimde bulunmutuk. Bir çok dönemde Güney Kürdistana giderek, PKKnn elinde olan kamu personellerini alp ailelerine teslim ettik. Bizler burada insan haklar savunucular olarak bir çarda bulunuyoruz, bu kiilerin özgürlüüne kavumalar için bizim üzerimize ne düerse yapmaya hazrz. Maduriyetin gidirilmesi konusunda talebimiz var, umuyor ve diliyoruz PKK ve hükümet bizi dinler.

Ana Sayfaya Git