Çocuklarımızı zorla konuşturtuyorlar

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, Celil Begdaş’ın oğluna teröristler tarafından zorla açıklama yaptırılmasına tepki gösterdi.

Haberler 13.03.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti 557nci gününde de devam ediyor. Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begdan 2019 yl Ramazan aynn ilk günü olan 5 Maysta ortadan kaybolan olu Yusuf (16), dün terör örgütü PKKya yakn sitelere ailesinin çadr önünden kalkmasn istediini belirten bir konuma yapt. HDP il binas önünde çocuklarn zorla konuturulmalara tepki gösteren aileler açklama yapt. Evlat nöbetindeki babalardan Süleyman Aydn, 4 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Özkan (19) için eyleme devam ettiini belirtti. Aydn, Eylemimiz sonuç veriyor, HDP ve PKK bu sonuçtan rahatsz. Geçenlerde Selahattin Demirtan aabeyi açklama yapt, eylemi brakp gelin çocuklarnz göstereceiz diye. Hani bunlar çocuklarmz götürmemiti, 14 yandaki çocuu silah zoruyla konuturuyorlar, çocuk kendi iradesiyle orada olduunu söylüyor. Ben buradan tüm Türkiyeye soruyorum, 14 yandaki bir çocuun iradesi olur mu? Bu çocuklarmz maaralarda ölüme terk ediyorlar, artk herkes Selahattin Demirtan ve aabeyinin iç yüzünü görsün. Selahattin Demirtan talimatyla çocuklarmz daa gitti, kendisi aabeyine teslim etti. Aabeyi de imdi çocuklarmzla birlikte bizi tehdit ediyorlar, eylemi brakmamz istiyorlar. Devlet terörle mücadeleyi brakmayacak, artk 14 yandaki çocuklar daa götüremiyorlar, eylemimizden rahatsz oluyorlar. HDPye oy veren Kürt vatandalarna sesleniyorum, bizde sizin gibi Kürtüz, artk HDPnin iç yüzünü görün dedi.

BEN BR BABA OLARAK SONUNA KADAR EVLADIMIN PENDE OLACAIM

Evlad zorla konuturulan baba Celil Begda ise, olunun Kürtçe bilmediini ve zorla konuturduklarn aktararak, evlad gelinceye kadar çadr terk etmeyeceini söyledi. Begda, Bana bu çocuk burada deil dediler, HDP benim evimi ykt. Benim ne gündüzüm ne de gecem var, CHPden Sezgin Tanrkulu ve Özgür Özel geldi, bize namus sözü verdiler olumu getireceini söylediler. Benim olum Kürtçe bilmiyordu, evet ben Kürtüm inkar da etmiyorum, olumu zorla konuturdular. Ben kendi irademle geldim, evimi yktlar, cierimi yaktlar, yetmiyor çocuumu zorla konuturuyorlar. Hani olum orada deildi, bakn nasl yalanlar çkt orada. Ben bir baba olarak sonuna kadar evladmn peinde olacam. Ya bizim evlatlarmz ya da bizim ölümüz, biz buradayz. Bunlar skmlar, devlet silah braksn diyorlar, devlet silah brakmaz, silah braktrr. Buradan sesleniyorum, bizim çocuklarmz bize verin, gelip ne yaparsanz yapn artk yeter. Biz buradayz, evlatlarmz gelmeden kalkmayacaz. Olum gel artk, dayanamyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git