Çocuklarımızın hakları nerede?

Aileler, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' için açıklama yaparak, HDP'ye tepkilerini dile getirdi. 2019'da 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için eylemini sürdüren Celil Begdaş, "9 yaşındaki çocuğu dağa götürmek insan hakları mıdır? Bu insan hakları nerede? Bizim 8 yaşındaki, 14 yaşındaki, 15 yaşındaki çocuklarımızın hakları nerede? Evlatlarımızı getirin artık, yeter. " diyerek tepki gösterdi.

Haberler 11.12.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ve 830 gündür HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin says, Ankaradan 6 yl önce 20 yandayken kaçrlan olu Macit için gelen Seyfetullah Takn ile 249a yükseldi.
Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 830 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 33 oldu.

çOCUUMU ALMADAN HçBR YERE GTMEYECEM

HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin says, 2015 ylnda 20 yandayken kaçrlan olu Macit için Ankaradan gelen Seyfetullah Takn ile 249a yükseldi. Takn, olunun HDP tarafndan kandrlp daa kaçrldn söyleyerek, Ben çocuumu almadan buradan hiçbir yere gitmeyeceim. Matbaada çalyordu. Benim kardeimin oluyla beraber gitmiti. Kardeimin olu 4 ay sonra geldi. O da olum için inallah gelecek dedi. Benim çocuumu kim kandrp götürmüse ondan istiyorum. Oluma buradan sesleniyorum; gelsin, devletin adaletine snsn dedi.

çOCUKLARIMIZIN HAKLARI NEREDE?

Aileler, 10 Aralk Dünya nsan Haklar Günü için açklama yaparak, HDPye tepkilerini dile getirdi. 2019da 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için eylemini sürdüren Celil Begda, unlar söyledi:
9 yandaki çocuu daa götürmek insan haklar mdr? Bu insan haklar nerede? Bizim 8 yandaki, 14 yandaki, 15 yandaki çocuklarmzn haklar nerede? Yok. Kzlarmzn insan haklar nerede? Yok. Herkese var ama ne yazk ki Diyarbakr annelerine, babalarna yok. Olmu olsayd, bugün HDP insan haklaryla ilgili açklama yapmazd. Bugün, sokaklara çkm, insan haklarndan bahsediyorlar. HDPde vicdan olsayd, bugün burada açklama yapard. Bu ana babalarn suçu ne? çocuklarmz dalarda, biz burada perian. HDP insan haklarndan bahsediyor. Evlatlarmz getirin artk, yeter.

Ana Sayfaya Git