Çocukların mücadelesi

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Semih Canpolat, aileleri aşı olmayan çocuklarda Covid-19 vaka oranların arttığını belirterek, “Ağustos ayı içerisinde hastaneye başvuru yapan 1402 çocuktan 466’sının Covid-19 testi pozitif çıktı. Şu anda 72’si klinik, 81’i yoğun bakım olmak üzere 153 çocuğun tedavisi sürüyor” dedi.

Haberler 09.09.2021 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Özel çocuk Covid-19 Tedavi Kliniine ilk kez DHA girdi. Hastaneye bavuran üpheli çocuk vakalar, uzman hekim tarafndan ilk muayenesi yapldktan sonra test için sürüntü alnyor. Testi pozitif çkan çocuklarn hemen tedavisine balanyor. Hasta olan çocuklar anneleriyle birlikte tek kiilik odalara alnarak tedavi süreci balyor.

BR AYDA 466 VAKA

çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekimi çocuk Hastalklar Uzman Doktor Semih Canpolat, hastaneye austos ay içerisinde 1402 çocuun Covid-19 üphesi ile bavuru yaptn belirterek, Yaplan muayene ve testler sonucu 466 çocuun testi pozitif çkt. Hastaneye yaplan tedavilerinin ardndan çocuklarn büyük bölümü salna kavuarak taburcu edildi. u anda 72si klinik, 81i youn bakm olmak üzere 153 çocuun tedavisi sürüyor dedi. Canpolat, yetikin hastalarn dnda çocuklarda da Covid enfeksiyonun görüldüünü ve yatlarnn arttn ifade ederek unlar söyledi:

Vakalarn artmas ile birlikte biz bir düzenlemeye gittik. Girite de bir acil hekimimizin ve hemiremizin, yine yardmc salk personelinin olduu bir alan oluturduk. Bütün hastalar buradan geçecek ekilde planladk. Ondan sonraki süreçte de ailenin öyküsü ve hekimimizin muayenesi dorultusunda klinik olarak skntl olan vakalar deerlendirdik. Ve bunlardan sürüntü aldk. Günlük ortalama 50 çocuktan test alyoruz. Eer hekim hastann yatabileceini düünüyorsa acil servis içinde izolasyon alanmz var. Hastay buraya alyoruz. Tüm tetkiklerini, görüntülemesini yaptktan sonra çocuk uzman arkadalarmz gelip deerlendiriyor. Hasta servise mi, youn bakma m yatacak diye ayryoruz. O ekilde bir tedavi süreci balam oluyor.

EMZREN ANNE AI OLABLR

Hastaneye yatan çocuklarn ailelerinin büyük bir bölümünün asz olduunun deerlendirildiini belirten Canpolat, Ailelerimiz baz eyleri kulaktan dolma biliyor. Ama genel olarak unu söyleyebiliriz. Özellikle çocuk ya grubunda biz biraz sknt yayoruz. lk bir yl anne sütünün öneminden bahsediyoruz. Emzirmenin ayla çok bir alakas olduu ile ilgili çok net bir bilgi yok. Ama uzmanlarn ve bizlerin önerisi kiinin yarar zarar dengesini göz önünde bulundurarak a olmas yönünde. Halkmz daha çok uzman arkadalara kulak versinler diye konutu.

ENTÜBE HASTA OLMADI

Hastanede yatan çocuklar arasnda entübe hasta olmadn kaydeden Canpolat, Entübe olmad ama youn bakm ihtiyac oldu. u anda bilim kurulumuzun ve sayn bakanmzn ilettii ekliyle 12 ya üstü ailelerin rzasyla Covid-19 a yaplabilecei eklinde. Biz bu ekilde hastanemizde bir planlamay balattk. Ailelere de çocuklarn korumalar açsndan önce kendilerinin, daha sonra da çocuklarnn a yaptrmas yönünde uyarda bulunuyoruz dedi.

çocuu tedavi altnda olan ve ismini vermek istemeyen anne, çocuunu emzirdii için a olmadn söyleyerek, Am henüz olmadm. çevremdekiler emziren annelerin a olamayaca diye bir ey söylüyorlard. Ama öyle deilmi. O yüzden en ksa zamanda ben de a olacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git